Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Hulp bij het toetsen van de WOZ-waarde

Hulp via een extern bureau kost geld

U heeft een aanslagbiljet ontvangen waarop de WOZ-waarde van uw huis staat aangegeven. Als u vindt dat deze WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, bel dan eerst met de gemeente (telefoonnummer: 14 035) Onze ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en als het nodig is te corrigeren. Deze hulp is gratis!

Hulp via een extern bureau kost geld

Particuliere externe bureaus adverteren in deze periode actief en roepen huiseigenaren op om via hun bureau bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Zij bieden u aan om dit gratis, namens u te doen. Voor u zijn er dan geen kosten aan verbonden. Maar als iets te mooi is om waar te zijn is dat meestal zo. Deze bureaus verdienen er heel veel geld aan en zijn er niet altijd op uit om u te helpen. Het is voor een aantal van deze bureaus een interessant verdienmodel.

U kunt daarom het beste zelf rechtstreeks bij de gemeente bezwaar maken tegen de WOZ-waarde als u het hier niet mee eens bent.

Voorbeeld kosten WOZ bezwaarWij geven u hiernaast een voorbeeld en de kosten die dit met zich mee kan brengen.

Zelf bezwaar maken

Een bureau inschakelen is dus niet altijd nodig. U kunt prima zelf bezwaar maken tegen een te hoge of te lage WOZ-waarde. Dat kan gemakkelijk via de Digitale Belastingbalie. Hier kunt u aangeven waarom u de waarde niet goed vindt en documenten (zoals foto’s of een taxatieverslag) bijvoegen. Doe dit binnen 6 weken na ontvangst van de aanslag.

Zelf doen of via een bureau?

De hoogte van de kosten van een gespecialiseerd bureau staat in geen enkele verhouding tot het financiële voordeel door belastingverlaging. Daarmee zegt niemand dat u geen bezwaar moet maken! Of dat u zich daarbij niet moet laten helpen door een deskundige. Maar omdat bezwaar maken via particuliere bureaus veel geld kost, is het aan te bevelen om altijd eerst met uw gemeente contact op te nemen.