Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Hilversum en Madurodam

Dudok Raadhuis | Beeld & Geluid | AVRO-TROS

12 augustus 2019 verschenen er in verschillende media berichten over de verwijdering van het Dudok Raadhuis in Madurodam. In 2015 was al eerder sprake van verwijdering van het raadhuis vanwege de gewijzigde strategische koers van het familiepark en de slechte staat van de maquette. In het kader van 100 jaar Dudok is dit opgeschort en is er gesproken over een opknapbeurt voor de gegeven extra jaren. De opknapbeurt heeft nooit plaatsgevonden. Financiering via ‘crowdfunding’ is niet gerealiseerd. Behoud van het miniatuur pastte ook niet in de nieuwe strategie van Madurodam.

Nieuwe koers

Madurodam inspireert sinds 1952 haar bezoekers uit binnen- en buitenland met het mooiste en beste, oftewel de grote verhalen van Nederland. Waren in 1952 de miniaturen nog het doel van het park, inmiddels vaart Madurodam een nieuwe koers. De miniaturen zijn 1 van de 3 middelen geworden om deze verhalen te vertellen. Dit doen ze met tientallen eigentijdse interacties en inmiddels 5 indoor attracties. Een voorbeeld hiervan is de attractie de Waterwolf (geopend in 2018), waar parkbezoekers zelf ontdekken hoe de Nederlanders al 400 jaar, overal ter wereld, van water land maken.

Hilversum in Madurodam

De afgelopen jaren is er meermalen gesproken met de gemeente en Madurodam over de vertegenwoordiging van Hilversum in Madurodam, op een eigentijdse en interactieve manier. Het thema ‘media’ leek hier het beste bij aan te sluiten, gezien ook de aanwezigheid van het mediapark in Madurodam, in de vorm van het Instituut Beeld & Geluid, het AVRO-TROS-gebouw en de NEP-studio’s. Tot op heden is daar nog geen concreet creatief concept uit naar voren gekomen, maar mocht dit het geval zijn, dan zijn er nog altijd korte lijnen tussen Madurodam, de gemeente en andere betrokken (media)-partners uit Hilversum.