Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Herdenking voor slachtoffers MH17

17 juli | 9:30 uur | Dudokpark

Op woensdag 17 juli is het 5 jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door de MH17 ramp. Het overlijden van de 298 inzittenden van vlucht MH17 op 17 juli 2014, vormt nog altijd een onmetelijk verlies voor duizenden nabestaanden. Ook 15 Hilversummers kwamen bij deze ramp om het leven. Het is belangrijk om alle slachtoffers te blijven herdenken. Daarom houdt de gemeente op woensdag 17 juli om 9.30 uur een openbare herdenking bij het Hilversumse monument in het Dudokpark.

In het kader van 5 jaar herdenken, staat de gemeente Hilversum dit jaar op een aantal momenten stil bij deze tragische gebeurtenis. Hieronder vindt u hierover meer informatie.

Fototentoonstelling ‘Groeiende herinnering’

De fototentoonstelling ‘Groeiende herinnering’ geeft een beeld van de totstandkoming van het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen.

In 7 maanden tijd is er 30.000 ton aarde gestort, 3 km wandelpad aangelegd en zijn er 298 bomen geplant. Van een braakliggend grasveld werd het een plaats waar bomen groeien, bloemen bloeien en mensen troost vinden en respect kunnen betuigen. Een foto-expositie in het Raadhuis laat de metamorfose van park Vijfhuizen zien.

Wanneer: t/m 9 augustus, van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

Documentaire totstandkoming Hilversums monument MH17

De documentaire totstandkoming Hilversums monument MH17 is te bekijken in de Burgerzaal van het Raadhuis.

Wanneer: t/m 9 augustus, van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

Tentoonstelling totstandkoming Hilversums monument MH17

In de koffiekamer van het Raadhuis is een tentoonstelling te zien over de totstandkoming Hilversums monument MH17.

Wanneer: t/m 9 augustus, van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

Zonnebloemzaden uit het veld in Oekraïne

Burgemeester Pieter Broertjes ontving een aantal jaren geleden zonnebloemzaden uit het veld in Oekraïne waar het MH17 toestel is neergestort.

Deze zaadjes zijn opgekweekt tot zonnebloemen die vanaf 11 juli geplaatst worden bij het monument, bij de pastorie van de Vituskerk, bij het Raadhuis en bij de ingang van het Stadskantoor.

Zonnebloemen

Op 11 juli worden op diverse plaatsen in de stad, ter nagedachtenis aan de slachtoffers, 35 bakken met zonnebloemen geplaatst (net als de afgelopen 4 jaar). De bakken met zonnebloemen worden neergezet op verschillende rotondes (Gooilandplein, Utrechtseweg/Noodweg, Vreelandseweg, Utrechtseweg/Diependaalselaan), op het J. den Uijlplein en bij het Centraal Station.

Herdenking

Op woensdag 17 juli om 9.30 uur is er bij het Hilversumse monument in het Dudokpark een openbare herdenking ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Burgemeester Pieter Broertjes legt samen met anderen vijftien zonnebloemen neer bij het monument. Uiteraard kan iedere bewoner of belangstellende die dag ter nagedachtenis aan de slachtoffers een (zonne)bloem neerleggen bij het Hilversumse monument in het Dudokpark