Taskforce Anderhalve Meter doet oproep voor ideeën deze zomer

Sinds de Taskforce Anderhalve Meter (vorige maand) is opgericht is snel en goed samengewerkt en met resultaat. Zo zijn buurthuizen, culturele organisaties en horeca inmiddels weer open. Vooral de horeca stond voor een forse uitdaging. Nu staat de zomer voor deur, waarbij de verwachting is dat velen de zomer in eigen stad doorbrengen. Om die reden is de Taskforce op zoek naar leuke en creatieve ideeën van en voor Hilversummers  voor een onvergetelijke zomer.

Ideeën voor een mooie zomer

De Taskforce Anderhalve Meter speelt in op alle ontwikkelingen die vanuit het Rijk spelen. Door de  stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen kunnen  Hilversummers hun normale leven meer en meer oppakken. Dat is goed nieuws. Ook voor ondernemers en organisaties. Tegelijker moet er gehandeld worden volgens de richtlijnen van het RIVM, zoals de 1,5 meter afstand. Wethouder Gerard Kuipers: “De Taskforce denkt met de gemeente mee over de balans tussen enerzijds ruimte voor initiatieven en anderzijds het beheersbaar houden van de druk op de openbare ruimte die samenhangt met de huidige gezondheidsrisico’s. Het laatste wat we met z’n allen willen is een tweede golf aan coronabesmettingen. Daarom blijven we de vinger op de pols houden.”

Wat kunnen we onze inwoners deze zomer bieden? Meer dan anders zullen zij de zomer in eigen stad doorbrengen. Evenementen kunnen volgens de huidige inzichten niet tot 1 september. Welke activiteiten kunnen wel plaatsvinden? Wilco Witte van Podium de Vorstin: “Een belangrijke vraag is hoe we onze inwoners een vorm van cultuurbeleving kunnen aanbieden”. Verschillende suggesties en ideeën worden besproken en uitgewerkt. De leden van de Taskforce roepen inwoners, ondernemers en organisaties op hierover mee te denken.

Frank Loois, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hilversum en eigenaar van Eetcafé Gulle Graef: ”We kijken als Taskforce Anderhalve Meter positief terug op de eerste dagen. Tegelijkertijd is een aantal praktische punten aan de orde gekomen die nog verbeterd kunnen worden, zoals de communicatie over de afgesloten fietsroutes, fietsparkeren en de toegankelijkheid voor mindervaliden. Deze punten worden verder uitgewerkt.”

Ideeënmailbox:

Heeft u suggesties of ideeën voor de Taskforce? Wilt u meer weten? Kijk op: www.hilversum.nl/anderhalvemeter of mail naar anderhalvemeter@hilversum.nl

Taskforce Anderhalve Meter

De Taskforce Anderhalve Meter is opgericht om met de gemeente mee te denken over vraagstukken die zich voordoen in de anderhalvemetersamenleving van dit moment. De Taskforce bewaakt mede de druk op de openbare ruimte en bevordert de samenwerking tussen verschillenden gebieden en sectoren. Tot slot draagt de Taskforce bij aan eenduidige berichtgeving voor bewoners, ondernemers en organisaties.

De Taskforce is opgestart met vertegenwoordigers vanuit de gebieden waar de druk op de openbare ruimte op dit moment het grootst is en de economische en maatschappelijke belangen het meest prominent.

De Taskforce bestaat uit de volgende leden:

  • Kjeld Vosjan van stichting Centrum Hilversum
  • Frank Loois van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hilversum e.o.
  • Wilco Witte van Podium de Vorstin
  • Renske Schriemer van stichting Ondernemersfonds De Gijsbrecht
  • Jeroen Kreijkamp van stichting Hilversum Marketing
  • Wethouders Gerard Kuipers en Arno Scheepers

Voor meer informatie: Saida Ahyad s.ahyad@hilversum.nl