Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

'Summer in the city' in Hilversum

De zomervakantie is aangebroken en vanwege de coronacrisis brengen veel inwoners hun zomer door in eigen stad. Op initiatief van de Taskforce Anderhalve Meter komen ondernemers en organisaties met een breed zomerprogramma, onder de noemer 'Summer in the City.' Hiermee worden op verschillende locaties diverse activiteiten en kleinschalige evenementen georganiseerd voor onze eigen inwoners.

Ook in Hilversum waren het heftige maanden voor inwoners, ondernemers en organisaties. Na een periode met strenge beperkingen is er weer meer mogelijk, uiteraard op anderhalve meter. Uit gesprekken in de stad blijkt dat inwoners elkaar weer willen ontmoeten. Ondernemers en organisaties willen met 'Summer in the City' ontmoeting mogelijk maken via cultuur en vermaak.

Voorbeelden van activiteiten

 • Zomer op De Gijsbrecht : ‘La petite France’
 • Diverse activiteiten Centrum (waaronder de Kwekerij)
 • Extra programmering muziek en interactief randprogramma
 • Pop-up ansichtkaart: Leg jezelf vast in een ansichtkaart: ’Groetjes uit Hilversum’
 • City dressing / aankleding rond activiteiten

Gerard Kuipers (wethouder Economie):”De zomervakantie is begonnen en veel van onze inwoners brengen de vakantie in eigen stad door. Als Taskforce hebben we dit zien aankomen en deden daarom een oproep aan inwoners met de vraag waar ze behoefte aan hebben om er toch een leuke zomer van te maken. Met deze en andere ideeën is de Taskforce aan de slag gegaan. Ik kan met trots zeggen dat er een mooi programma is ontstaan. Niet alleen voor inwoners, want het geeft ook de ondernemers en organisaties de kans om een deel van de misgelopen omzet goed te maken. Op naar een mooie zomer!”

Jeroen Kreijkamp (Directeur Hilversum Marketing): Met ‘Summer in the City’ laten wij zien dat Hilversum de perfecte locatie is voor een vakantie in eigen stad en regio. 'Summer in the City' biedt een aantrekkelijke zomerprogrammering voor alle Hilversummers en bezoekers. We zijn blij met alle Hilversume creatieve makers die allerlei activiteiten en evenementen gaan aanbieden op verschillende locaties in de stad. Hilversum is the place to be deze zomer! Kijk voor de zomerse activiteiten op Live Hilversum.

Taskforce

De Taskforce Anderhalve Meter is opgericht om mee te denken over de vraagstukken die zich voordoen in de anderhalvemetersamenleving. Daarnaast bewaakt het de druk op de openbare ruimte mede en bevordert het de samenwerking tussen gebieden en sectoren. De Taskforce draagt ook bij aan een eenduidige communicatie naar bewoners, ondernemers en organisaties. De Taskforce is opgestart met vertegenwoordigers vanuit de gebieden waar de druk op de openbare ruimte het grootst is en de economische en maatschappelijke belangen het meest prominent.

Partners

 • Kjeld Vosjan van stichting Centrum Hilversum
 • Frank Loois van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hilversum e.o.
 • Wilco Witte van Podium de Vorstin
 • Renske Schriemer van stichting Ondernemersfonds De Gijsbrecht
 • Jeroen Kreijkamp van stichting Hilversum Marketing
 • Wethouders Gerard Kuipers en Arno Scheepers van de gemeente Hilversum

Heeft u vragen of verzoeken over de anderhalvemetersamenleving? Kijk op www.hilversum.nl/anderhalvemeter of mail naar anderhalvemeter@hilversum.nl