Coronamaatregelen GAD na 1 juni

Inzameling GFT | Mobiele scheidingsstation

De GAD ziet zich genoodzaakt een deel van de coronamaatregelen, om verspreiding van het virus tegen te gaan, te verlengen. Zo zal de tweewekelijkse inzameling van gft (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) verlengd worden tot en met 30 augustus. Ook het mobiele scheidingsstation wordt tot en met 30 augustus niet ingezet.

Er is meer inzet van grof vuil wagens vanwege de drukte op de scheidingsstations en er rijden meer service auto’s om de straten zo schoon mogelijk te houden. Deze auto’s halen huishoudelijk afval op dat naast ondergrondse containers wordt geplaatst. Op feestdagen rijden we een extra route voor het legen van ondergrondse containers die snel vol zitten. En waar verenigingen het niet voor elkaar krijgen om papier op te halen voor ons, vangen we dat op. We hebben meer inzet van personeel nodig om de toegang tot onze vier scheidingsstations in goede banen te leiden. Onze afvalcoaches worden op plekken ingezet waar tekorten ontstaan in onze planning. Dat dit allemaal tijd, geld en inzet van extra personeel kost is onvermijdelijk. Het tweewekelijks rijden van gft biedt ons de ruimte om dit op te vangen.

De verruiming van de openingstijden van de scheidingsstations op maandag, zoals sinds 20 april gehanteerd, wordt op dit moment geëvalueerd en besluiten hierover zal de GAD zo spoedig mogelijk communiceren. 

Meer informatie vindt u op www.gad.nl