Burgemeester en collegeleden in actie tegen corona

Om besmetting van het coronavirus tegen te gaan is één van de coronamaatregelen, naast het in acht nemen van anderhalve meter afstand, het dragen van een mondkapje.

In de Taskforce Anderhalve Meter is het initiatief geboren om mondkapjes uit te delen aan Hilversummers. Om het belang van het dragen van een mondkapje onder de aandacht te brengen, delen collegeleden, samen met onder andere Hilversum Marketing en ondernemers, gratis mondkapjes uit op verschillende locaties in de stad.
 

“Het virus is helaas zeer actief, ook in onze stad. Besmettingscijfers gaan snel omhoog en de angst voor besmetting is bij bezoekers van het centrum echt een issue. Zo proberen we op een positieve wijze Hilversummers aan te moedigen een mondkapje te dragen. Op die manier kunnen we én veilig onze boodschappen blijven doen én het virus onder de duim krijgen”, aldus wethouder Scheepers.

Support your locals

Deze herbruikbare mondkapjes zijn ook bedoeld als aandachtstrekker voor de lokale ondernemers, die het met de aanscherpende coronamaatregelen van de laatste tijd steeds moeilijker hebben. Met de campagne van Hilversum Marketing met de slogan ‘Support your locals’, worden bezoekers aan het centrum van Hilversum opgeroepen zoveel mogelijk een mondkapje te dragen binnen in de winkel. Wethouder Kuipers: “Op deze manier dragen de mondkapjes niet alleen bij aan het terugdringen van het besmettingsrisico, maar geven we als Hilversum ook het signaal af dat het ondersteunen van onze lokale ondernemers niet alleen nodig blijft, maar ook op een veilige manier kan.”

Gespreid winkelen in aanloop naar de feestdagen

Met het oog op de aankopen voor de aanstaande feestdagen en alle aankopen worden bezoekers opgeroepen om zoveel mogelijk gespreid het centrum te bezoeken. Ondernemers doen hun best het publiek conform de coronarichtlijnen gastvrij te ontvangen. Voor bezoekers van winkels gelden de gangbare richtlijnen zoals: houd anderhalve meter afstand, geef elkaar de ruimte, kies relatief rustige momenten. Vanuit de Rijksoverheid wordt sinds kort ook dringend geadviseerd een mondkapje te dragen.

Locaties

De collegeleden zijn donderdag 8 oktober op verschillende locaties in de stad aanwezig om mondkapjes uit te delen. Komende weken zullen mondkapjes ook op verschillende locaties, zoals bij Hilversum Marketing op het Stationsplein en bij de balie van het Stadskantoor te verkrijgen zijn.

  • Pieter Broertjes: Kerkelanden 14.00 uur -15.00 uur
  • Arno Scheepers: Groest (Centrum) 14.00 uur -15.00 uur
  • Gerard Kuipers: De Gijsbrecht 14.00 uur -15.00 uur
  • Annette Wolthers: Voedselbank 14.00 uur - 15.00 / Winkelcentrum De Meent 16.00 uur -17.00 uur
  • Karin Walters: Riebeeckgalerij 12.30 uur -13.30 uur
  • Bart Heller: Seinhorst 16.00 uur -17.00 uur