Burgemeester Pieter Broertjes sluit woning Kapittelweg

Een woning aan de Kapittelweg is vandaag voor de duur van drie maanden gesloten op last van burgemeester Pieter Broertjes. Tijdens een onderzoek van de politie Midden-Nederland op 27 augustus, werd er een volledig functionerende hennepkwekerij aangetroffen.

Een rustperiode is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid, en het leefklimaat binnen dit woningencomplex te herstellen.

Sluiting woning

De burgemeester heeft de bevoegdheid een woning te sluiten wanneer er in een woning softdrugs wordt gemaakt, bewerkt of verkocht. “Dit pand kreeg naamsbekendheid en dat moeten we te allen tijde doorbreken. Drugs levert een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid in Hilversum. Een rustperiode is noodzakelijk om de openbare orde en veiligheid, en het leefklimaat in de buurt te herstellen," aldus Broertjes. De woning wordt met ingang van 8 oktober voor de duur van drie maanden gesloten.

Onderwereld en bovenwereld verstrengeld

Mogelijk is hier sprake van `ondermijning`. Er is sprake van ondermijning wanneer de bovenwereld en de onderwereld met elkaar verweven worden. Criminelen gebruiken bijvoorbeeld bedrijfspanden of woningen voor illegale activiteiten, zoals de handel in drugs of de productie ervan. Met alle gevolgen van dien voor de veiligheid van onze inwoners.

Samen pakken we ondermijning aan

Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. De gemeente Hilversum, de politie, het openbaar ministerie en de belastingdienst trekken daarom samen op in de strijd tegen ondermijning.