Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Broertjes geeft gastlessen over verzetshelden

10 april | Dr Lelyschool | Titus Brandsmaschool | Petrus Dathenusschool

In de aanloop naar 4 en 5 mei besteden verschillende Hilversumse scholen in het lesprogramma aandacht aan de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Burgemeester Pieter Broertjes levert daaraan een bijdrage en verzorgt woensdag 10 april gastlessen op drie Hilversumse basisscholen. Broertjes: “Dat we in ons land al 74 jaar in vrijheid leven, wil niet zeggen dat vrij zijn vanzelfsprekend is. Ik vind het belangrijk hierbij stil te staan en aandacht te vragen voor het feit dat leven in vrijheid een verantwoordelijkheid is van ons allemaal. Juist voor jongere generaties voor wie oorlog vaak een abstract begrip is uit het verleden, is deze boodschap belangrijk.”

Burgemeester Broertjes bezoekt 3 scholen en zal de les geven aan de groepen 7 en 8.

  • Dr Lelyschool,
  • Titus Brandsmaschool
  • Petrus Dathenusschool.

Op alle 3 de scholen gaat de burgemeester in gesprek met de leerlingen aan de hand van het boekje Opdat wij niet vergeten. Verhalen van 25 verzetshelden van Hilversum. In dit boekje tekenen burgemeester Pieter Broertjes en Margot Kistemaker de verhalen op van 25 Hilversumse verzetshelden. De namen van deze mensen leven voort in de straatnamen van de buurten waar veel van de schoolkinderen wonen.

Lessen over WOII

De gastlessen passen binnen de lesprogramma’s van de scholen over de Tweede Wereldoorlog. Zo hebben de leerlingen op de Titus Brandsmaschool in februari en maart deelgenomen aan een project over de Tweede Wereldoorlog. Op de Petrus Dathenusschool is een wandeling door de wijk georganiseerd en zijn de verzetshelden besproken aan de hand van de straatnamen.

Programma woensdag

8.30 uur    Dr. Lelyschool, Lopes Diaslaan 85
9.15 uur    Titus Brandsmaschool, Lopes Diaslaan 87
10.00 uur    Petrus Dathenusschool, Lopes Diaslaan 85a.