BZN zoekt naam

De brug aan de Oude Meentweg wordt aan het begin van de zomer vervangen. Waarom? De huidige brug uit 1984 is op, heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Tijd dus voor een nieuwe. Aan u de vraag: hoe gaan we deze nieuwe brug noemen? Mail uw idee naar ons. En let op: tussen 14 juni en 11 juli kunt u niet over de brug komen.

14 juni - 11 juli

Tussen 14 juni en 11 juli wordt de oude brug aan de Oude Meentweg vervangen door een nieuwe. De nieuwe brug rust dan aan weerszijden op nieuwe ondersteuning, maar blijft er verder zoveel mogelijk hetzelfde uitzien. Op de dagen dat wordt gewerkt aan de nieuwe brug, wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via  ’s-Graveland. De fietsers en voetgangers kunnen via het Spanderswoud omrijden.

Wist u dit?

Het allereerste bruggetje aan de Oude Meentweg stamt ongeveer uit het jaar 1860.Het had te maken met afzanding van het gebied. Om dat te doen, moest de zanderijsloot verlengd worden. En toen was er ineens een brug nodig. Vervolgens kwam er in 1870 een tweede bruggetje. De brug deed zestig jaar lang dienst. In 1922 werd het bruggetje weer gerepareerd en versterkt: onder de brug werden

extra steunen geplaatst. Dat had waarschijnlijk te maken met het op gang komen van het gemotoriseerde verkeer. In februari 1930 werd aan de provincie toestemming gevraagd om de houten brug af te breken en te vervangen door een gemetselde brug van steen met een brugdek van gewapend beton. Wilt u meer weten over de geschiedenis van deze brug? Dat kunnen wij ons voorstellen. Google maar eens op: het bruggetje in de Meentweg, door H Schaftenaar. Daar haalden wij ook deze informatie vandaan.

En de nieuwe brug heet…

Heeft u een idee voor een naam voor de nieuwe brug over de Oude Meentweg? Mail die naam dan naar laatjehoren@hilversum.nl. Dit kan tot 30 juni. Voor de winnaar niets minder dan: eeuwige roem. Eeuwig? Nou ja, ongeveer dan. 60 jaar lang draagt de nieuwe brug zijn nieuwe naam. Daarna is het weer tijd voor een nieuwe brug en een nieuwe naam. Succes!

Omleiding