27 april: We kunnen weer: Koningsdag mét vrijmarkt! (Oranje Boven, regels hieronder)

We kunnen weer: Koningsdag mét vrijmarkt! De dag waarvan u wist dat hij ooit weer zou komen: Koningsdag. Koningsdag is zoals ieder jaar op 27 april. Maar dit keer toch heel anders dan de voorafgaande twee keer … We kunnen namelijk weer: Koningsdag mét vrijmarkt!

Koninginnedag_1979_op_de_Groest_AGV236_D1_4076-1Jarenlang lagen uw oude spullen op zolder te wachten op deze dag. Nou, haal maar naar beneden, klop alvast uw kleedje uit en houd uw wisselgeld paraat. We gaan weer ouderwets aanprijzen, slenteren langs meuk en snuisterijen, afdingen en  kopen. Onze tips: sta op Koningsdag vroeg op en kies een fijn plekje uit in onze stad. Neem een thermoskan koffie of thee mee. Doe een warme jas aan en kleed u in laagjes. Met elke graad warmer, kunt u iets uitdoen. We wensen u alvast veel voorpret en duimen nu al voor een oranje zonnetje!

Waar is de vrijmarkt?

De vrijmarkt op woensdag 27 april is in de Kerkstraat, de Schoutenstraat, de Zeedijk aan één kant, Hoge Naarderweg 2 t/m Raadhuis, gedeelte Dudokpark (waar geen attracties staan), ’s Gravelandseweg vanaf de Kerkbrink tot en met de hoek Oude Enghweg/Albertus Perkstraat, Bussumerstraat vanaf het Wagenmakersplein tot het Noordse Bosje.

Waar is géén vrijmarkt toegestaan?

•    Op het Keiplein, Kerkbrink, C&A plein en in het Dudokpark bij de attracties.
•    De passage van de Gooische Brink.
•    In het niet aangewezen deel van de Bussumerstraat. Hier mogen vanwege de veiligheid ook geen auto’s worden geparkeerd.
Oranje boven, regels hieronder
•    De vrijmarkt is alleen voor particulieren. Handelaren worden geweerd.
•    De vrijmarkt is van 06.00 tot 18.00 uur.
•    De plaatsen op de vrijmarkt mogen pas vanaf 06.00 uur worden ingenomen.
•    Het plaatsen van aanhangwagens, kramen, tafels en dergelijke is niet toegestaan.
•    Bij het innemen van plaatsen moet rekening gehouden worden met de belangen van de winkels.
•    De winkeliers dragen zelf zorg voor het vrijhouden van hun ingang(en) en nooduitgangen.
•    Voor de hulpdiensten (brandweer, politie en ambulance) moet er een vrije doorgang blijven van tenminste 4 meter breed.
•    De verkoop van eet- en drinkwaren is alleen toegestaan aan vergunninghouders.
•    De aanwijzingen van de politie, brandweer en gemeentelijke handhavers dienen te worden opgevolgd.
•    Na afloop moeten de deelnemers de ingenomen plek schoon achterlaten

Oranjeprogramma Hilversum

Koningsdag begint al op Koningsnacht dinsdag 26 april. Bijvoorbeeld op de
Groest. Daar kunt u gratis tussen 19.00 - 01.00 uur dansen op de leukste hits van ‘toen’: Vamos a la playa en een beetje Hazes. Of ga naar de Koningsnacht in de Biersteeg: knallende live optredens, gezelligheid en streetfood.

Op Koningsdag zelf, zingen en feesten we vanaf 13.00 gewoon door met Groest Koningsdag Live. Eén groot meezingfeest met de lekkerste hitjes en beste live artiesten op het podium midden in het Hilversumse centrum.

Koningsdag in het Dudokpark

Op Koningsdag is er vanaf 10.00 uur al van alles te beleven in het Dudokpark, het
parkje tussen het raadhuis, Oude Enghweg, Melkpad en Hoge Naarderweg.
Om 10.00 hoort u hier het Beiaardiersconcert. Om 10.30 uur is de officiële opening van Koningsdag met de Oranje Influencers, de burgemeester en wethouders. Burgemeester Gerhard van den Top loopt een rondje langs onder zorginstellingen, de kermis en de vrijmarkt.

Volledige programma
Bekijk het volledige Oranjeprogramma in Hilversum op https://www.livehilversum.com. Lees ook meer op www.hilversum.nl/nieuws.