Nieuws RSS icoon

 • Corona/COVID-19

  08 april 2021

  Algemene en landelijke informatie over het coronavirus en de 1,5 meter samenleving.

 • Nu inschrijven voor de Buitenspeeldagen in juni

  16 april 2021

  Op woensdag 9 en zaterdag 12 juni is het Buitenspeeldag in de Gemeente Hilversum. Hilversummers kunnen zich met hun straat tot 27 april aanmelden als deelnemer voor één of beide dagen. Deelnemende straten kunnen eenmalig een bijdrage in de organisatiekosten krijgen tot maximaal 100 euro.

 • Jaarstukken 2020: gematigd positief resultaat in coronajaar

  16 april 2021

  In een jaar dat in het teken stond van corona, is de gemeente Hilversum uitgekomen op een plus van € 2,5 miljoen. In de begroting stond een tekort van € 6,5 miljoen geraamd. Daarmee is het resultaat € 9 miljoen gunstiger uitgekomen dan begroot.

 • Koningsdagfestival

  15 april 2021

  Op dinsdag 27 april, Koningsdagfestival, kan iedereen in de mediastad en daarbuiten meegenieten van een dag vol Hilversums vermaak en verwennerij waarmee ook nog eens de lokale horeca en artiesten worden gesteund.

 • Oproep aan ondernemers in Gooi en Vechtstreek!

  15 april 2021

  Wat is de impact van de coronacrisis op het bedrijfsleven in Gooi en Vechtstreek? Welke ondersteuning heeft u nodig voor uw onderneming? Laat het ons weten en doe mee aan de online ondernemingspeiling. Vul de peiling in vóór 5 mei

 • Jaarstukken 2020: gematigd positief resultaat in coronajaar

  15 april 2021

  In een jaar dat in het teken stond van corona, is de gemeente Hilversum uitgekomen op een plus van € 2,5 miljoen. In de begroting stond een tekort van € 6,5 miljoen geraamd. Daarmee is het resultaat € 9 miljoen gunstiger uitgekomen dan begroot. Toch komt het uiteindelijke resultaat negatief uit. De oorzaak hiervan zijn de niet afgeronde werkzaamheden uit 2020. Om deze alsnog tot een goed einde te brengen, hevelt de gemeente namelijk € 3,6 miljoen over naar 2021. Daarnaast gaat € 3,2 miljoen naar de reserves. Het college van B en W heeft de Jaarstukken 2020 op dinsdag 13 april 2021 vastgesteld.

 • Nachttrein Amsterdam – Hilversum - Utrecht uitgesteld tot 2023

  09 april 2021

  De nachttrein die in 2022 zou gaan rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal met als tussenstops Weesp, Naarden-Bussum of Bussum-Zuid, Hilversum Mediapark, Hilversum en Hilversum Sportpark, is op verzoek van gemeente Hilversum uitgesteld tot 2023.

 • Oosterspoorplein wordt groen plein voor de buurt

  Een groen en levendig plein voor de buurt, dat is wat het Oosterspoorplein en de omliggende winkel- en woonstraten moet worden. Vandaag heeft het college van burgmeester en wethouders zijn voorkeur uitgesproken voor dit ontwerp.

 • Dak van De Geus als eerste afgekoppeld van het riool

  06 april 2021

  Het gaat hierbij om een pilot project als onderdeel van het gemeentelijk watermanagement dat focust op duurzaam omgaan met regenwater en het voorkomen van water op straat. Vooral in postcodegebied 1221 veroorzaakt hevige regenval wateroverlast. Daarom worden hier dakoppervlaktes groter dan 200 m2 afgekoppeld die zijn aangesloten op het gemengde rioolstelsel.

 • Mirthe van den Ancker en Beryl van Herwijnen winnaars Avond van de Stadsdichter

  06 april 2021

  Tijdens de avond vonden er twee spannende poëziebattles plaats voor de onderbouw en bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Een vakkundige jury koos uit de finalisten twee winnaars. De winnende gedichten worden in 2021 op een gevel naar keuze in Hilversum gerealiseerd.