Nieuws

RSS icoon
 • Corona/COVID-19

  28 september 2021

  Algemene en landelijke informatie over het coronavirus en de 1,5 meter samenleving.

 • Gastheer Jan: ‘Met lotgenoten zijn moeilijke dingen draaglijker’

  21 oktober 2021

  Het is één van de ergste dingen die je kunt horen: jij of een naaste heeft kanker. Wat dan? Natuurlijk ga je voor de medische zorg naar het ziekenhuis. Maar met wie kun je je verhaal delen? Hoe ga je om met de mentale en sociale aspecten? En als het worst case scenario werkelijkheid wordt, hoe pak je je leven dan op? In Hilversum kun je terecht bij stichting Viore. Zo kwam Jan in 2013 binnen bij Viore toen zijn vrouw voor de tweede keer kanker kreeg. Hij is er nooit meer weggegaan en is er zelfs gastheer geworden.
  Lees in dit artikel Jans bijzondere en persoonlijke verhaal.

 • Bindende aanwijzingen demonstratie / betoog

  20 oktober 2021

  Op grond van artikel 5 van de Wet Openbare Manifestaties geeft de burgemeester van Hilversum de bindende voorschriften aan een betoging in Hilversum op 23 oktober 2021

 • Theater De Vioolkist weer open

  13 oktober 2021

  Het theater De Vioolkist, dat onderdeel uitmaakt van het voormalig AVRO-complex aan de ‘s-Gravelandseweg, wordt gerestaureerd zodat theatergezelschappen maar ook mediabedrijven weer gebruik kunnen maken van deze unieke locatie. Dit zijn de gemeente en de eigenaar van het voormalig AVRO-complex, Citadel Enterprises – overeengekomen in een anterieure* overeenkomst.

 • Loket Zelfstandigen met geldzorgen is open

  13 oktober 2021

  Het Loket ‘Zelfstandigen met geldzorgen’ opende op 4 oktober 2021. Dit Loket is er voor Hilversumse ondernemers. Niet voor Hilversummers met wie het wel lekker gaat, nee: voor Hilversumse ondernemers mét problemen. Medewerkster Lisa (27) vertelt meer...

 • Toch kermis

  13 oktober 2021

  In de herfstvakantie is er van 15 tot en met 24 oktober kermis in Hilversum. Toch nog! De kermis is een doorstroomlocatie. De kermis is vrij toegankelijk voor iedereen, alleen wel met de regel: blijf thuis als u klachten heeft.

 • 150 tot 200 nieuwe woningen aan de rand van Hilversum Zuid

  06 oktober 2021

  Aan de rand van Hilversum-Zuid, tegen de wijk Kerkelanden aan, moeten in de toekomst 150 tot 200 nieuwe woningen komen. Een derde van deze woningen wordt sociale huur. Dat staat in de intentieovereenkomst die de gemeente Hilversum vandaag tekent met ontwikkelaar RV&O uit Soest voor de locatie Raaweg 26. Deze kavel is op dit moment eigendom van tuincentrum Puik en ligt deels op grondgebied van Hilversum en deels op grondgebied van gemeente Wijdemeren.

 • Wat is uw idee voor de toekomst? We komen het halen!

  30 september 2021

  U woont hier, dus heeft vast ideeën om onze stad nog mooier, beter, prettiger te maken. Wat wil u niet missen in Hilversum? Wat moet er veranderen? De komende weken komt u ons tegen in Hilversumse wijken om ideeën op te halen. Denk alvast na, dit is uw kans!

 • Hulp voor verenigingen en clubs

  Wij weten dat veel verenigingen en clubs door de coronacrisis minder inkomsten hadden. De gemeente wil voorkomen dat ze het financieel niet meer kunnen bolwerken en omvallen. Neem contact met ons op als uw club of vereniging steun kan gebruiken!

 • Aanmelden nieuwsbrief

  U kunt zich via de knop inschrijven voor de verschillende nieuwsbrieven van de gemeente Hilversum.