Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Karin Latuheru- Waijenberg

KArin Latuheru-WaijenbergLang geleden was ik zelf de bruid...Ik mocht getuige en ceremoniemeester bij verschillende huwelijken zijn, maar het sluiten van verbintenissen is voor mij absoluut de mooiste en meest eervolle rol die er bestaat! Wat is er meer bijzonder dan het JA woord vragen aan twee mensen die samen door het leven willen gaan.

Even voorstellen...

Mijn naam is Karin Latuheru- Waijenberg. Inmiddels ruim 20 jaar gelukkig getrouwd met Art en samen hebben wij twee fantastische dochters gekregen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de VVV Hilversum, waar ik de bezoekers (en inwoners) met veel enthousiasme informeer over onze prachtige gemeente.

De VVV was enkele jaren gevestigd in het oude raadhuis aan de Kerkbrink en daar heb ik met grote regelmaat ‘trouwlustigen’ vertelt over de mogelijkheden om te trouwen in de raadzaal. Bij diverse voltrekkingen heb ik vanaf een afstandje de trouwambtenaren gadegeslagen en altijd gedacht ‘Dat wil ik ook!’. Dus op een dag heb ik voorzichtig geïnformeerd bij collega Bas of ik geschikt zou zijn als trouwambtenaar en hoe ik dat dan eventueel kon worden. Ik had geluk; de gemeente Hilversum zocht inval-trouwambtenaren en Bas zag in mij goede ‘trouwmevrouw’ kwaliteiten en zo ben ik september 2016 beëdigd tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand.

Hoe ik werk

‘Jullie informatie dient mij tot inspiratie’ is mijn uitgangspunt voor elke voltrekking.Elke verbintenis is uniek, kent zijn eigen verhaal en moet vooral persoonlijk zijn.

Daarom kom ik voor jullie grote dag graag bij jullie thuis om alvast kennis met elkaar te maken en vooral om meer over jullie te weten te komen en te horen hoe jullie je ceremonie ingevuld willen zien. Meestal stuur ik vooraf een ‘vragenlijstje’ met de vraag deze ( ingevuld) voor onze ontmoeting aan mij terug te sturen.Het klinkt misschien een beetje apart om vooraf ‘huiswerk’ te krijgen, maar ik merk dat de koppels daardoor even samen aan het denken worden gezet over het hoe, wat en waarom van hun ceremonie. En misschien nog wel belangrijker; zo kunnen wij tijdens ons gesprek wat dieper op jullie verhaal en wensen ingaan.

Wat de voltrekking zelf betreft: ik ben type ‘no nonsense’ en hou graag de vaart erin met humor en gezelligheid én met ruimte voor jullie eigen inbreng. Muziek, een gedicht opgedragen door je lievelingstante, zelfgemaakte en uitgesproken beloften, een speciale akte die door jullie kinderen getekend wordt…graag zelfs! Het maakt de voltrekking alleen maar persoonlijker.

Maar dit alles hoeft natuurlijk niet. De ceremonie draait volledig om jullie en samen komen wij zeker tot jullie perfecte invulling!