Anke Goedhart-Coers

'Ik vind het fantastisch dat ik mezelf Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand mag noemen'.

Anke GoedhartMet veel plezier stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Anke Goedhart-Coers. Ik ben sinds 2010 gelukkig getrouwd met Mark en ben een trotse moeder van drie zoontjes. Ik woon sinds 2012 in een heerlijk huis in Hilversum samen met al mijn mannen.

Ik vind het fantastisch dat ik mezelf Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand mag noemen. Ik ervaar het iedere keer weer als een eer dat ik het vertrouwen heb gekregen om twee geliefden door het huwelijk of een geregistreerd partnerschap met elkaar te verbinden.

In de afgelopen jaren heb ik diverse bruiloften van mijn familie en vrienden mogen bijwonen. Ik heb daar, en ook tijdens mijn eigen bruiloft, ervaren dat het officiële gedeelte van de huwelijksdag, de daadwerkelijke ceremonie met bezegeling van de liefde middels het JA-woord, vaak de aftrap is voor nog veel meer feestelijkheden op zo’n bijzondere dag. Juist daarom vind ik het een uitdaging om samen met het bruidspaar te bepalen hoe de ceremonie eruit mag gaan zien, zodat het bijdraagt aan het welslagen van een van de mooiste dagen in iemands leven. Dat is echt maatwerk en voor iedereen weer anders. Dat maakt deze baan zo leuk en afwisselend.

Ik vind het belangrijk dat het bruidspaar echt persoonlijk wordt toegesproken. Ik houd van veel gelach en een traan. Bij voorkeur tranen van geluk uiteraard, maar ook tranen van verdriet horen helaas soms thuis op zo’n dag. Het bruidspaar bepaalt samen óf en hoe we stilstaan bij hoogte- en dieptepunten in het leven tijdens jullie ceremonie.

Wanneer de sfeer het toelaat streef ik naar interactie met de aanwezigen in de zaal. Voor familie en naaste vrienden is een bruiloft ook een bijzondere dag, waar lange tijd naar is uitgekeken. Woorden van verschillende aanwezigen, soms voorbereid en soms spontaan, maken een ceremonie vaak heel bijzonder.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en samen te zorgen voor een onvergetelijke ceremonie.