Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Identiteitsbewijzen

Paspoort en/of identiteitskaart aanvragen bij de gemeente of verlies, diefstal of schade van uw identiteitsdocument aangeven.

 • Paspoort

  Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het paspoort. Ook (jonge) kinderen. U kunt tegelijk een paspoort en een ID-kaart hebben. Met een paspoort kunt u naar alle landen reizen. Een ID-kaart is goedkoper, maar u kunt hiermee niet naar alle landen reizen.

 • Identiteitskaart

  Voor het aanvragen van een identiteitskaart moet u een afspraak maken. Een identiteitskaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. De identiteitskaart tot 18 jaar is 5 jaar geldig. Met een identiteitskaart kunt u niet naar alle landen van de wereld reizen (dat kunt u wel met een paspoort).

 • Vreemdelingenpaspoort

  Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort heeft u bewijs nodig dat u van uw eigen land geen paspoort kunt krijgen. Of dat het voor u niet mogelijk is om een reisdocument in een ander land aan te vragen. U heeft een geldige verblijfsvergunning, u bent ingeschreven bij een gemeente en u heeft een duidelijke identiteit en nationaliteit.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van het paspoort, dus ook (jonge) kinderen. Het aanvragen van een paspoort is alleen mogelijk op afspraak. U kunt het vluchtelingenpaspoort niet gebruiken om naar het land van herkomst te reizen. Een vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig. De precieze geldigheidsduur hangt af van uw verblijfsstatus.

 • Verlies, diefstal of beschadiging identiteitsdocument

  U kunt verlies, diefstal of beschadiging van uw paspoort of ID-kaart melden via DigiD.