Woning huren

In noodsituaties kunt u voorrang krijgen op andere woningzoekenden. Dit heet urgentie. Voor informatie over het aanvragen van een urgentie kunt u terecht bij de verschillende woningcorporaties. Alle vrijgekomen zelfstandige sociale huurwoningen, die geschikt zijn voor mensen met een lichtere of zwaardere zorgvraag, worden in de regio Gooi en Vechtstreek aangeboden via Woningnet.

Elke week worden de vrijkomende sociale huurwoningen gepubliceerd op Woningnet

Voorrang

In noodsituaties kunt u voorrang krijgen op andere woningzoekenden. Dit heet urgentie. Voor informatie over het aanvragen van een urgentie kunt u terecht bij de verschillende woningcorporaties. Behandelkosten voor een urgentie worden niet terugbetaald. Laat u daarom goed adviseren over uw kans op urgentie. Kijk op de site van het regionaal Urgentiebureau of u in aanmerking komt voor urgentie.

Woningen met zorgvraag

Alle vrijgekomen zelfstandige sociale huurwoningen, die geschikt zijn voor mensen met een lichtere of zwaardere zorgvraag, worden in de regio Gooi en Vechtstreek aangeboden via Woningnet. Woningzoekenden hoeven zich dus niet bij verschillende woon-zorgcomplexen in te schrijven. U kunt zich inschrijven bij Woningnet. U geeft eenmalig aan dat u een indicatie heeft (Wmo) via (088) 123 15 00. Daarna kunt u reageren op het woningaanbod.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij het loket van een van de woningcorporaties.