Duurzaam Wonen Lening

U kunt als woningeigenaar of als Vereniging van Eigenaren een lening tegen een gunstige rente aanvragen voor duurzame maatregelen aan de woning. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen of een groen dak. Deze lening wordt een Duurzaam Wonen Lening genoemd. Er zijn 4 verschillende soorten leningen mogelijk. Hieronder vindt u meer informatie per lening en kunt u een beoordeling voor een Duurzaam Wonen Lening aanvragen.

De ‘Duurzaam Wonen Lening Hilversum’ is een opvolger van de duurzaamheidslening.

Soorten leningen

Voor woningeigenaren

Voor Vereniging van Eigenaren

Als u in een appartement woont, kunt u samen met de andere appartement bewoners een Duurzaam Wonen Lening aanvragen. Op Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) leest u de voorwaarden.

Waarvoor kan ik de lening gebruiken?

Op de 'Lijst van maatregelen Duurzaam Wonen Lening Hilversum' vindt u de mogelijkheden waarvoor u de Duurzaam Wonen Lening kunt inzetten.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) geeft de lening uit. Het is een revolverend fonds. Dit betekent dat rente en aflossingen weer terugstromen in het fonds en gebruikt worden voor nieuwe aanvragen. Hierdoor kan het voorkomen dat het fonds leeg is. Doe uw aanvraag daarom op tijd.

Aanvragen lening

  • U stuurt het ingevulde formulier en de offertes van de geplande werkzaamheden naar de gemeente.
  • De gemeente beoordeelt aan de hand van uw gegevens of u voldoet aan de voorwaarden.
  • Is de gemeente akkoord? Dan ontvangt u een toewijzingsbrief. Hiermee kunt u de lening digitaal aanvragen bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).
  • SVn toetst uw aanvraag vervolgens financieel.
  • Is SVn ook akkoord? Dan ontvangt u een offerte ter goedkeuring. SVn verstrekt daarna de lening.

Beoordeling lening aanvragen

Deur aan deur verkoop bedrijven

Er zijn verschillende bedrijven die deur aan deur bijvoorbeeld zonnepanelen verkopen. Zij bieden dit vaak aan met de lening van de gemeente. Wij werken niet met hen samen. Het is aan u of u met hen in zee gaat. Als gemeente adviseren wij u om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Laat u goed voorlichten en betaal pas nadat alles is geïnstalleerd.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact op via 14035.