Gemeentelijke duurzaamheidsleningen

Woont u in Hilversum en heeft een eigen woning? Dan kunt u bij de gemeente een gunstige lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan uw woning.

Let op: Duurzaamheidslening is tijdelijk dichtgezet (zowel voor woningeigenaren als voor de VvE)

Wij kunnen u momenteel geen lening verstrekken. Door de grote animo voor de leningen is er op dit moment geen budget meer. De regeling is tijdelijk dichtgezet totdat er genoeg geld is teruggevloeid vanuit aflossingen en rente. Het geld dat terugvloeit lenen wij weer opnieuw uit. Wij verwachten de regeling na enkele maanden weer op te kunnen stellen. U kunt dan opnieuw een aanvraag indienen. Houd u daarom onze website goed in de gaten.

Woont u in Hilversum en heeft een eigen woning? Dan kunt u bij de gemeente een gunstige lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen aan uw woning. Denk aan isoleren, zonnepanelen of dubbelglas. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) voert de lening uit.

Voor woningeigenaren

Aanvraag Duurzaamheidslening downloaden (pdf, 213kb)

Huiseigenaren kunnen tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening (jaarannuïteiten lening) voor energiebesparende maatregelen bij de gemeente Hilversum aanvragen. 

Voor Vereniging van Eigenaren (appartementen)

Aanvraag Stimleringslening VvE (pdf, 213kb)

Als u in een appartement woont, kunt u samen met de andere appartement bewoners een stimuleringslening aanvragen.

Deur aan deur verkoop bedrijven

Er zijn verschillende bedrijven die deur aan deur bijvoorbeeld zonnepanelen verkopen. Zij bieden dit vaak aan met de duurzaamheidslening van de gemeente. Wij werken niet met hen samen! Het is aan u of u met hen in zee gaat. Als gemeente adviseren wij u om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Vooral op het gebied van zonnepanelen is er een groot aantal aan zonnepanelen beschikbaar in diverse kleuren, kwaliteiten, groottes, enzovoorts. Laat u goed voorlichten en betaal pas nadat alles is geïnstalleerd!                                  

Meer informatie