Streekarchief Gooi en Vechtstreek

Het Streekarchief zorgt voor de openbare archieven van de gemeente Hilversum en die van Blaricum, Laren, Wijdemeren en van de regionale overheden.

Op de website www.gooienvechthistorisch.nl vindt u de gegevens van alle archieven van het streekarchief Hilversum, Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen.

Dit zijn de archieven van alle gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek en van de archieven van notarissen, lokale rechtbanken, verenigingen, kerken, bedrijven en personen. Alle archieven zijn openbaar en gratis te raadplegen in de studiezaal.

De bouwtekeningen van Hilversum, collecties kranten, foto’s, kaarten en adresboeken zijn grotendeels digitaal te vinden op de website.

De website wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe digitale bronnen en collecties. Via de nieuwspagina kunt u op de hoogte blijven van aanwinsten en activiteiten van de archiefdiensten. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de rss feed.

Oude kaart Hilversum

Contact

Covid-19 maatregelen

Let op: In verband met de coronamaatregelen is de studiezaal op maandag en dinsdag uitsluitend op afspraak geopend. Een afspraak maakt u telefonisch (035) 629 2646 of via streekarchief@hilversum.nl. U kunt een afspraak maken voor bezoek aan de studiezaal gedurende maximaal 4 uur in de ochtend of de middag. Wij laten maximaal 3 bezoekers tegelijkertijd toe.