Rustig aan, we wonen hier allemaal

Gemeente Hilversum voert samen met de politie vanaf 16 november tot en met 7 december de campagne ‘rustig aan, we wonen hier allemaal’. Aanleiding van de campagne is de overlast die inwoners ervaren door automobilisten die te hard, te gevaarlijk of met veel lawaai bij hen door de straat rijden. Het doel van deze campagne is om weggebruikers bewust te maken wat ‘normaal’ gedrag in het verkeer is.

Met een positieve insteek laat de campagne zien dat je voor een omstander met rustig rijgedrag een groot verschil kunt maken. En dat dit wordt gewaardeerd.

Rustig aan baan

Tijdens de campagne vindt u op verschillende locaties in Hilversum een ‘ rustig aan baan’. Het gaat om de Bosdrift, de Lorentzweg, de Professor Kochstraat, de Utrechtseweg, de bocht Naarderstraat/Melkpad en de Loosdrechtseweg. Dit zijn plekken waar de laatste tijd erg veel klachten zijn. De politie gaat hier tijdens de campagne ook extra handhaven.

Social media

Daarnaast hangen er door de hele stad posters zodat de campagne goed zichtbaar is. Ook op social media wordt via verschillende kanalen aandacht besteed aan wat ‘normaal’ rijgedrag is. Met tips van veilig verkeer Nederland worden inwoners geïnspireerd om via buurtinitiatieven ook zelf aan de campagne mee te werken. Volg alle berichten via de socials van de gemeente, wijkagenten en buurtcoördinatoren.

Wekelijkse column

Lees in de Gooi en Eembode wekelijks op de gemeentepagina een interview over verkeersveiligheid. Hierin komen verschillende experts aan het woord en geven tips over verkeersveiligheid.

De campagne loopt in eerste instantie drie weken en wordt bij succes mogelijk op andere locaties op een later moment herhaald.