Mobiliteitsvisie 2040

Mobiliteitsvisie 2040 | 24 september 2020

Samen met inwoners, belanghebbenden, overheden en het bedrijfsleven bouwt Hilversum verder aan een gemeenschappelijke mobiliteitsvisie 2040. We zoeken samen met u naar nieuwe innovatieve mobiliteitsoplossingen. Om die reden heeft de Gemeente Hilversum een enquête laten lopen van 20 augustus tot 23 september 2020. Dank u wel voor het meedenken!

Veel ingevulde enquêtes

De enquête is inmiddels gesloten. U heeft in grote getalen gereageerd. Maar liefst 1802 mensen hebben de moeite genomen om de enquête in te vullen. Wij zijn heel blij met dit hoge aantal en alle informatie die u gegeven heeft.
Momenteel wordt er gewerkt aan de analyse van de enquête. Alle informatie wordt op een rij gezet en gestructureerd. De uitslag van de enquête zal begin oktober 2020 met u gedeeld worden.

Gesprekken met inwoners

Na de uitslag van de enquête gaan wij gesprekken voeren met inwoners, ondernemers, bedrijven en andere organisaties. De participatiebijeenkomsten worden gehouden tussen midden oktober en december 2020. Ook wordt er een focusgroep samengesteld van deelnemers uit verschillende wijken en buurten, om de resultaten nader te bespreken.
En zo gaan wij met elkaar tot een gemeenschappelijke mobiliteitsvisie 2040 komen.

Mobiliteitsvisie 2040 | 20 augustus 2020

Samen met inwoners, belanghebbenden, overheden en het bedrijfsleven bouwt Hilversum verder aan een gemeenschappelijke mobiliteitsvisie 2040. We zoeken samen met u naar nieuwe innovatieve mobiliteitsoplossingen.

Hoe wilt u zich in de toekomst in eigen stad verplaatsen? Welke behoeften heeft u ten aanzien van vervoer en bereikbaarheid? Op 20 augustus 2020 is de gemeente Hilversum gestart met het onderzoek voor nieuwe innovatieve mobiliteitsoplossingen. Want samen met de inwoners, belanghebbenden, overheden en het bedrijfsleven bouwt Hilversum verder aan een gemeenschappelijke mobiliteitsvisie 2040.

Verschillende thema’s

Gaan we naar nieuwe technologieën of andere vormen van vervoer? Gaan we Hilversum zo schoon, groen en duurzaam mogelijk maken? Of gaan we nieuwe wegen en snelle fietsroutes aanleggen? Deze uitkomsten, en dus uw antwoorden vormen mede de bouwstenen van de Mobiliteitsvisie 2040. Verschillende thema’s komen aan bod zoals deelvervoer, duurzaamheid, bereikbaarheid en technologische ontwikkelingen. Maar het belangrijkste is de behoefte van inwoners, belanghebbenden en het bedrijfsleven van de gemeente Hilversum.

Samen

Dat is de reden dat na afloop van het onderzoek een focusgroep wordt samengesteld, van deelnemers uit verschillende wijken en buurten, om de resultaten nader te bespreken. Daarnaast zullen in de komende periode ook diverse participatie momenten worden ingepland om samen met de inwoners, belanghebbenden, overheden, ondernemers en het bedrijfsleven te komen tot een gemeenschappelijke mobiliteitsvisie 2040.

Annette Wolthing, de wethouder die onder andere de mobiliteitsvisie in haar portefeuille heeft, vertelt graag meer over de mobiliteitsvisie:

 

 

Annette Wolthers, de wethouder die onder andere de mobiliteitsvisie in haar portefeuille heeft, vertelt u graag over de mobiliteitsvisie.