JE BENT GENEPT!

Jij laat je toch niet manipuleren door criminelen? Criminelen gebruiken jouw bankpas om gestolen geld weg te sluizen via jouw rekening. Jij wordt gebruikt als geldezel. Dat heeft nare gevolgen voor jou, zoals zware straffen en een strafblad. Dat betekent dat je moeilijk aan een baan komt en sommige landen niet meer in mag. Zonde toch? Daarbij zijn er veel manieren om wel eerlijk geld te verdienen. Hieronder lees je tips 'n tricks over hoe je géén geldezel wordt, maar ook hoe je leuk geld kunt verdienen.


Voorkom dat jij een geldezel wordt

Lijkt een aanbod te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo. Alleen even een foto van je bankpas sturen, of je bankpas overhandigen in ruil voor 100 euro lijkt een mooie deal, maar heeft levenslange gevolgen voor jou. Criminelen gebruiken jou en jouw bankrekening, om zelf niet in de problemen te komen. Let erop dat:

  • Je nooit je bankpas en pincode aan iemand anders geeft. Ook niet voor een mooi geldbedrag.
  • Je nooit je pincode op papier bewaart. Leer 'm uit je hoofd en deel deze nooit met anderen.
  • Je direct bij je bank meldt als je pinpas is gestolen of je deze bent verloren. De bank kan 'm voor je blokkeren. Bij sommige banken kun je dat ook zelf gemakkelijk doen via de bankieren-app

Politieagente Kim legt het je haarfijn uit:


Leuk geld verdienen

Snel geld verdienen bestaat helaas niet. Maar leuk geld verdienen bestaat gelukkig wel. 

  • Kijk eens op www.werk.nl om te ontdekken wat je leuk vindt. Ook vind je hier tips over het vinden van werk
  • Er zijn meerdere influencers die delen hoe anderen hun geld hebben verdiend. Kijk bijvoorbeeld eens op het youtube-kanaal van DAY1 en laat je inspireren. 
  • Ook zijn er uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in werk voor jongeren. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van YoungCapital of er iets bij zit wat je leuk vindt. 

Heb jij het vermoeden dat jij bent gebruikt als geldezel? Neem dan contact op met de politie via het algemene nummer 0900-8844.