Hilversum bruist: dit mag je niet missen!

‘Natuurlijk is er de prachtige Gooise natuur met bos, hei en water. Maar je kunt ook shoppen op de Gijsbrecht of in het vernieuwde Hilvertshof, een concert bijwonen in het Muziekcentrum van de Omroep, wandelen door de Bloemenbuurt, struinen in het Pinetum, dansen in De Vorstin, lunchen bij Meddens, exposities bezoeken in Museum Hilversum, boodschappen doen op de markt, et cetera. Kortom, Hilversum is een stad die leeft!’

Karin ambassadeur van Hilversum

Het moge duidelijk zijn: Karin Latuheru is al 20 jaar betrokken bij de VVV in Hilversum en enthousiast actief voor Hilversum Marketing. Geen betere ambassadeur om nieuwkomers wegwijs te maken in de stad. “Van concept stores tot ambachtelijke bakkers en van interessante retailers tot wereldwijd bekende musea en architectonische hoogstandjes: Hilversum is een stad van verrassingen.”
“Er is hier echt heel veel te beleven”, vervolgt Latuheru. “We hebben heel veel highlights in een handig overzicht gezet op de website livehilversum.nl. Op die website is ook een Engelse versie van de informatie beschikbaar en er staat veel informatie over activiteiten met en voor kinderen. We leggen per seizoen uit wat aantrekkelijk voor ze is. Bijvoorbeeld een bezoek aan Speelbos ’t Laer, een overzicht van speeltuinen, een familiefietsroute of voorleesactiviteiten in de bibliotheek.”

Evenementen

In Hilversum vinden verschillende interessante evenementen en festivals plaats, groot en klein. Latuheru: “Zo zijn er de jaarlijkse Open Studio Dagen. Jong en oud kan zien en ervaren hoe radio- en televisieprogramma’s worden gemaakt, decorstukken bewonderen, BN’ers spotten, een interactieve tv-show meemaken en optredens bijwonen.” Elk jaar is het Gooisch Bierfestival op het Marktplein in Hilversum. De Vorstin verzorgt de muziek vanaf het hoofdpodium, aan tafel komen straatartiesten langs en je kunt in de zweefmolen.
Het Top 2000 Café in Beeld en Geluid trekt tijdens de uitzending van de Top 2000 in december altijd veel bezoekers. Latuheru: “Door corona is dat momenteel niet mogelijk, maar de Top 2000 pubquiz met Leo Blokhuis in het Online Café heeft dit jaar met de 1e  editie al 30.000 deelnemers getrokken.” Zondag 21 maart 2021 stopt de karavaan van de Popronde in Hilversum. “Met 7 plekken verandert Hilversum in één groot podium. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum 'n bass, van rock tot blues, bijna elke soort muziek is speelt er.”

Nieuw: De Kwekerij

Op livehilversum.nl is uiteraard ook een actuele evenementenagenda te vinden. “Daar hebben we ook een papieren versie van, die ligt op 150 punten in de stad, bij winkels en horeca. Als je wilt zien wat in Hilversum allemaal te beleven valt, is dat ook erg handig”, vertelt Latuheru, die haar ‘thuisbasis’ heeft bij de VVV op het goed bereikbare Stationsplein.
“Daar worden elke dag heel veel bezoekers geïnformeerd. Aan het Stationsplein is sinds kort ook De Kwekerij, een nieuwe, groene hotspot middenin het centrum voor iedereen. Daar kun je het groen in de kweekbakken bekijken, maar het is ook een leuke plek voor een kop koffie, een potje jeu de boules of om je te laten inspireren over duurzame producten.”

Stad van makers

De Kwekerij past ook bij de aandacht die Hilversum schenkt aan het lokale bedrijfsleven, in veel gevallen een kweekvijver van talent. Dat onderdeel is bijvoorbeeld terug te vinden op business.livehilversum.com/nl, waarin Hilversum zijn reputatie als stad van creatieve makers bevestigt. Architecten, ontwerpers, webbouwers, podcasters, showmasters, muzikanten en digital creatives, op de website zijn interessante portretten te vinden van mensen die op die terreinen actief zijn.
Latuheru: “In Hilversum wordt ook verder gebouwd aan de toekomst van de creatieve industrie en media. Het laatste nieuws, de leukste sites en games, het wordt hier allemaal bedacht, gemaakt en uitgezonden. Hilversum is een prachtige en veelzijdige stad en ik hoop dat alle nieuwe inwoners zich snel onderdompelen in alles dat Hilversum te bieden heeft!”

LiveHilversum   Uitagenda   VVV Gooi & Vecht