De beiaard in de Raadhuistoren

Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek speelt elke woensdag van 11.00 tot 12.00 op de beiaard in de Raadhuistoren. Lees meer over de beiaardier en kijk live mee.

Wim Ruitenbeek (1978) leerde beiaardspelen van Freek Bakker. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij vervolgens bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius. In 2005 behaalde hij zijn Master-diploma. Daarnaast studeerde hij schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en had hij orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel. Tot voor kort was Wim actief als muziekdocent en koordirigent. Nu is hij stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum,  Nijkerk, Tiel en Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn.

Wim speelt vaak in op de actualiteit en laat graag zijn liefde voor het vak zien. Ook het winnende songfestivallied 'Arcade' van Duncan Laurence is prachtig om te horen vanuit de Hilversumse toren:

Volg Beiaardier Wim op social media

Elke woensdag is de beiaardier te volgen via de livestream op het YouTube kanaal: Beiaard Hilversum. Ook kunt u Wim Ruitenbeek volgen via Facebook. Verzoekjes kunt u sturen naar: beiaardhilversum@gmail.com.