Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Cultuur

Informatie over subsidies, de Cultuurraad Hilversum, het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de cultuurcoaches, de cultuurhistorische collectie en culturele activiteiten

 • Subsidie Cultuur

  Om een aanvraag te doen voor een culturele subsidie. Of om uw subsidieaanvraag te verantwoorden. De subsidie helpt kunstenaars, makers en culturele organisaties om hun artistieke plannen te realiseren.

 • Cultuurraad

  De Cultuurraad Hilversum adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over: het verlenen van subsidie aan culturele organisaties, het culturele aanbod en de ontwikkeling van kunst en cultuur in Hilversum.

 • Jeugdfonds Sport en Cultuur

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland is voor kinderen ( tussen de 0 en 18 jaar) uit financieel minder draagkrachtige gezinnen. Het fonds maakt het mogelijk voor de kinderen om sport en/of kunst- en cultuur lessen te volgen. De aanvraag loopt via onafhankelijke bemiddelaars. Dit zijn professionals die al betrokken zijn bij het gezin.

 • Cultuurcoaches Hilversum

  De cultuurcoaches willen dat iedereen in Hilversum kan deelnemen aan cultuur. Hiervoor werken zij samen met scholen, maatschappelijke organisaties en culturele organisaties voor het organiseren van activiteiten. Hier vindt u hun contactgegevens.

 • Cultuurhistorische collectie

  De gemeente Hilversum heeft een depot vol met bijzondere voorwerpen met mooie verhalen. Regelmatig halen wij een oud voorwerp tevoorschijn en vertellen het verhaal achter dit typische Hilversumse of Gooise voorwerp. Lees hier meer over de collectie.

 • Culturele activiteiten in de openbare ruimte

  Wilt u kunst of cultuur beoefenen in de openbare ruimte? Een evenement organiseren? Er kan en mag veel! Vraag naar de mogelijkheden.

 • Wat is er te doen

  Hilversum bruist en zit vol verrassingen. Beleef de magie van de mediawereld. Ontdek wereldberoemde architectonische hoogstandjes en geniet van prachtige (foto)exposities. Geniet van de natuur. Met conceptstores, bekende retailers en ambachtelijke bakkers kan je in Hilversum ook nog eens heerlijk winkelen. Dit is een stad die leeft. Hilversum is Live!

 • De beiaard in de Raadhuistoren

  Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek speelt elke woensdag van 11.00 tot 12.00 op de beiaard in de Raadhuistoren. Lees meer over de beiaardier en kijk live mee.