Burgernet

U kunt zich aanmelden voor het Burgernet via deze pagina.

Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in uw omgeving. U wordt gebeld of ge-sms’t door de politie als deze een zoekactie gaat starten. Bijvoorbeeld naar een inbreker, een verdwaald kind of een gestolen voertuig. Als Burgernetdeelnemer ontvangt u van de politiemeldkamer telefonisch een bericht om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning of werkplek.

Hoe werkt Burgernet?

  • de politie belt u of stuurt u een sms als deze een zoekactie start
  • ziet u de gezochte persoon of het voertuig, dan belt u gratis het speciale Burgernetnummer.

De politie kan zo sneller naar de juiste plek gestuurd worden. Met dank aan u! U kunt de Burgernetoproep ontvangen op uw vaste of uw mobiele telefoon (als u wilt als sms).

Aanmelden

Iedereen van 16 jaar of ouder die woont of werkt in Hilversum kan zich via www.burgernet.nl aanmelden als deelnemer Burgernet. U vult uw naam, adres, e-mail en telefoonnummer in en u bent binnen 5 minuten aangemeld.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Burgernet in uw eigen gemeente? Op www.burgernet.nl heeft Gooi en Vechtstreek een eigen pagina. Selecteer in het vakje actieve regio’s de betreffende gemeente. Vergeet alstublieft niet om vervolgens op de blauwe pijltjes er naast te klikken! U komt dan op de gemeentepagina. U kunt op uw gemeentepagina ook succesvol afgelopen Burgernetacties terugvinden.