Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Hitte, droogte en wateroverlast

We hebben in Hilversum steeds vaker last van hitte, droogte en wateroverlast. Hier leest u alles over hoe de gemeente hieraan werkt en wat u zelf kunt doen.

 • Regen opvangen in gratis infiltratiekrat

  Door extreme regenbuien is er vaker wateroverlast. De gemeente vraagt inwoners en bedrijven met genoeg buitenruimte om het regenwater in eigen tuin te laten weglopen (infiltreren).

 • Wateroverlast verminderen

  Wateroverlast komt steeds vaker voor. In het ‘Gemeentelijk Watermanagementplan Hilversum 2021-2026’ staat hoe de gemeente Hilversum zulke situaties wil verminderen.

 • Klimaatcoaches

  Ziet u graag meer groen in jouw buurt? Vindt u het belangrijk dat uw huis, tuin en buurt klimaatbestendiger worden en wilt u zich daarvoor inzetten? Word dan klimaatcoach!

 • Pilot grote daken afkoppelen van het riool

  25 juni 2021

  Steeds vaker zorgt hevige regenval voor wateroverlast en schade aan gebouwen. Er is een pilot gestart om grote daken van het riool af te koppelen in Hilversum-Oost.

 • Subsidie voor een klimaatbestendige tuin

  Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht biedt een subsidie voor maatregelen die helpen water op te vangen in de tuin, zoals een groen dak, een regenton of een geveltuin. De subsidie is voor individuele huishoudens en voor buurtinitiatieven of organisaties.