We zijn tijdelijk telefonisch bereikbaar van 08.30 - 13.30 uur. Heeft u een vraag die niet kan wachten? Op werkdagen zijn wij tot 17.00 uur bereikbaar via onze social media kanalen. We hopen op uw begrip.

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Hitte, droogte en wateroverlast

We hebben in Hilversum steeds vaker last van hitte, droogte en wateroverlast. Hier leest u alles over hoe de gemeente hieraan werkt en wat u zelf kunt doen.

 • Regen opvangen in gratis infiltratiekrat

  Door extreme regenbuien is er vaker wateroverlast. De gemeente vraagt inwoners en bedrijven met genoeg buitenruimte om het regenwater in eigen tuin te laten weglopen (infiltreren).

 • Wateroverlast verminderen

  Wateroverlast komt steeds vaker voor. In het ‘Gemeentelijk Watermanagementplan Hilversum 2021-2026’ staat hoe de gemeente Hilversum zulke situaties wil verminderen.

 • Klimaatcoaches

  Ziet u graag meer groen in jouw buurt? Vindt u het belangrijk dat uw huis, tuin en buurt klimaatbestendiger worden en wilt u zich daarvoor inzetten? Word dan klimaatcoach!

 • Slimme regenton

  25 juni 2021

  Op het Stationsplein staat een Slimme Regenton. Deze is gekoppeld aan de lokale weersvoorspelling en loopt automatisch leeg als er regen wordt verwacht.

 • Pilot grote daken afkoppelen van het riool

  25 juni 2021

  Steeds vaker zorgt hevige regenval voor wateroverlast en schade aan gebouwen. Er is een pilot gestart om grote daken van het riool af te koppelen in Hilversum-Oost.