Hulp voor Hilversumse ondernemers en organisaties

Bedrijven in Hilversum worden zwaar geraakt door de coronamaatregelen. Er zijn landelijke en gemeentelijke regelingen om u te helpen.

Kijk voor ondernemersinformatie over de landelijke maatregelen op:

Ook uw brancheorganisatie kan u verder helpen.

Loket Zelfstandigen met geldzorgen

Bent u een Hilversumse ondernemer en heeft u ondernemersvragen en/of geldzorgen? Het Loket Zelfstandigen met geldzorgen helpt u graag.

Subsidie Controle Coronatoegangsbewijs (CTB)

Sinds september 2021 bestaat de plicht om te controleren op een geldig coronatoegangsbewijs op bepaalde locaties. Zoals horeca, cultuur en sportaccommodaties. Deze verplichte controle is bedoeld om de verspreiding van het virus te beperken en de samenleving zoveel mogelijk open te houden.

Door deze verplichting is op deze locaties extra inzet van ondersteunend personeel en materiaal nodig. De landelijke overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld om organisaties te compenseren voor de extra kosten die zij hierdoor maken. Deze bestaat uit een eenmalige tegemoetkoming in de kosten die gemaakt zijn voor de controle op coronatoegangsbewijzen (CTB), met een maximum van € 2.000 per organisatie, tot en met vrijdag 31 december 2021.

Direct aanvragen of meer informatie over de Subsidie Controle Coronatoegangsbewijst (CTB) .

Financiële ondersteuning voor ondernemers (Bbz)

Aan de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) is op 1 oktober 2021 een einde gekomen. Ondernemers die financiële ondersteuning nodig hebben, kunnen wel een beroep doen op de Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

URECA: advies en adviestegoed in regio Utrecht

Al tientallen ondernemers - ook uit Hilversum - hebben hun weg naar URECA al weten te vinden. Ze hadden bijvoorbeeld vragen over de bestaande overheidsregelingen. Of behoefte aan een persoonlijke sparringsessie over de toekomst van hun bedrijf. Ze stelden hun vragen via het online platform en kwamen zo in contact met het kennisteam van ondernemers en experts van URECA.
 
Vraaguitval, tekort aan liquiditeit, personeel thuis op de bank... Er zijn steeds meer overheidsregelingen, maar u kunt best wat hulp gebruiken om de aanvraag goed te formuleren. Of iemand om met u mee te denken over uw bedrijfsvoering. Of om te sparren over nieuwe businessmodellen. Wellicht kan URECA u concrete, aanvullende hulp bieden. Of heeft u zelf juist hulp ‘in de aanbieding’ voor andere bedrijven in nood? Denk aan advieskracht, consultancy of projectmanagementcapaciteit.

Veilig ondernemen

Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld. Dit lijkt aantrekkelijk, maar het is lastig hier uit te ontsnappen. Denk hierbij aan geldbedragen in ruil voor het gebruiken van bedrijfsruimten, diensten, voertuig of zelfs uw onderneming.

Zo kunt u juridisch aansprakelijk worden gesteld voor de strafbare feiten die in uw pand of onder de vlag van uw onderneming worden gepleegd. Uw pand kan worden gesloten en de vergunning kan worden ingetrokken. Ook deinzen criminelen niet terug voor geweld en bedreiging.

Bekijk ook de infographic van het RIEC-LIEC voor meer informatie en wat u kunt doen in dit soort situaties.

Meer informatie

Meer weten en updates over veilig ondernemen in Hilversum? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief Veilig ondernemen.

Taskforce Anderhalve meter

De gemeente wil ondernemers en organisaties in deze moeilijke tijd zoveel als mogelijk ondersteunen. We staan dan ook open voor allerlei initiatieven. We bieden waar mogelijk ruimte, zonder dat dit ten koste gaat van bijvoorbeeld verkeersveiligheid, toegankelijkheid en leefbaarheid in onze stad. Samen bewaken we de balans.

Heeft u wensen of ideeën? Neem contact op met de gemeente via anderhalvemeter@hilversum.nl

 

Corona in Hilversum

Kijk voor de algemene informatie op de pagina 'corona in Hilversum' en actuele nieuwsberichten over corona op de 'corona nieuwspagina'.