Coronateststraat in Hilversum en vaccinatieprogramma

Teststraat Arenapark

De bouw van de teststraat in Hilversum heeft vertraging opgelopen; de nieuwe teststraat op het Arenapark opent pas begin januari. De locatie op het Arenapark is centraal gelegen in de regio en is goed bereikbaar. Bezoekers rijden een grote tent in en na de test rijden ze weer naar buiten. De locatie wordt met bouwhekken en wit doek afgeschermd voor de privacy. Na sluitingstijd zorgt een camerasysteem met bewegingsdetectie voor gericht toezicht op de locatie.

Testen tijdens de feestdagen

Om de toestroom aan bezoekers aan te kunnen is een  vierde rij toegevoegd aan de teststraat in Huizen. De teststraten zijn ook tijdens de feestdagen geopend. Ook in de aankomende maanden verwacht de GGD een toename van het aantal mensen dat zich op corona wil laten testen.

Bezoek teststraat alleen op afspraak

Iedereen met klachten die passen bij corona kan online op www.coronatest.nl of dagelijks van 8.00 tot 20.00 uur via het landelijke afsprakennummer 0800 - 12 02 een afspraak voor een test maken. Zonder afspraak kan men niet bij de teststraat terecht. Voor vragen over het coronavirus, bel het landelijke informatienummer (0800) 13 51. Meer informatie over het coronavirus: www.ggdgv.nl

Vaccinatieprogramma coronavirus

Begin 2021 wordt er gestart met de vaccinatie tegen het coronavirus. Vaccinatie is vrijwillig. Iedereen ontvangt op enig moment een oproep. Nu het vaccin van BionTech/Pfizer eind december is goedgekeurd, kunnen in de loop van januari zorgmedewerkers (van verpleegtehuizen en gehandicaptenzorg) gevaccineerd worden. Landelijk zijn afspraken gemaakt over een centrale organiserende rol van de GGD. De GGD Gooi en Vechtstreek is met de sector in gesprek over de aanpak. Ze heeft inmiddels een centrale locatie in de regio op het oog, waar de GGD de vaccinaties aan zorgpersoneel gaat toedienen. De verwachting is dat deze locatie ook geschikt gemaakt kan worden voor het vervolg. Lees meer over het vaccinatieprogramma op de website van de rijksoverheid.