Corona/COVID-19

Algemene en landelijke informatie over het coronavirus en de 1,5 meter samenleving.

Information in English.

Mark Rutte en Hugo de Jonge gaven op 17 november aan dat de gedeeltelijke lockdown blijft. Op 8 december is er weer een nieuwe persconferentie met een doorkijkje naar het eind van het jaar. Het algemene beeld: we houden ons goed aan de maatregelen, maar we zijn er nog niet. Het toepassen van de basisregels blijft belangrijk. Komende weken daarom extra aandacht voor het spreiden van winkelbezoek met het oog op de feestdagen. Daarnaast wordt per 1 december het dragen van een mondkapje op openbare plekken en in doorstroomlocaties zoals winkels en stations verplicht. Personen die naar voren komen in het bron- en contactonderzoek van de GGD en degenen die een waarschuwing hebben gekregen via de CoronaMelder-app kunnen zich per 1 december laten testen zonder dat zij klachten hebben. Voor nu; laten we volhouden en ondanks alle coronabeperkingen ons voorbereiden op een mooie feestelijke decembermaand!

Heeft u vragen over het nieuwe coronavirus/COVID-19? Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Kijk op de volgende websites voor de laatste stand van zaken.

Let op! Voor medisch advies neemt u altijd contact op met uw (huis)arts.

Voor vragen over het coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (8.00 - 20.00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Aangepaste dienstverlening

Bezoekadressen

  • Sociaal Plein: gesloten (closed)
  • Raadhuis: gesloten (closed)
  • Stadskantoor: open met beperkte dienstverlening (open with limited service)
    • aanvraag producten alleen op afspraak
  • Schulddienstverlening: alleen per email of telefoon, minimale personele bezetting (limited service)

Er kunnen hierdoor langere wachttijden zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

GAD

Gemeentelijk afvalstoffendienst en scheidingsstation. Kijk op de website van de GAD.

Hulp voor ondernemers

Bedrijven in Hilversum worden, net als elders, zwaar geraakt door de coronamaatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De signalen die we uit verschillende sectoren ontvangen en de mogelijke gevolgen voor bedrijven en werknemers zijn ongekend. Lees meer op de speciale pagina voor zelfstandigen en ondernemers.

Vragen over groepslessen met sport

In aanvulling op de recente coronamaatregelen zijn er vragen gesteld over sporten in groepsverband in een binnenruimte.

Vraag: Ik zie verschillende berichten over groepslessen binnen. In de media wordt er verteld dat groepslessen binnen weer mogen - zolang er maar maximaal 30 mensen in één ruimte zijn én er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Daarentegen stond er in een Facebook berichtje van Mediastad Hilversum dat er alleen groepslessen van maximaal vier personen mogen plaatsvinden. Ik zou heel graag van jullie horen wat nu de regel is. En mogen bijvoorbeeld groepslessen pilates en yoga nog plaatsvinden?

Antwoord: Nee, een groepje van meer dan 4 personen met 1 docent is niet toegestaan. Niet voor yoga, niet voor pilates, niet voor zumba. In een ruime zaal mogen zich wel meerdere groepjes bevinden, elke groepje maximaal 4 personen met 1 docent.Groepjes moeten onderling ruim afstand kunnen houden van andere
groepjes en van elkaar. En in de hele ruimte mogen zich niet meer dan 30 personen bevinden. Lees ook het bericht op de website van de rijksoverheid