Corona/COVID-19

Algemene en landelijke informatie over het coronavirus en de 1,5 meter samenleving.

Information in English.

Het demissionaire kabinet wil in 3 maanden de samenleving openen. Zodat deze zomer weer bijna alles kan. Soms onder voorwaarden. Er zijn 6 stappen in het openingsplan. De verwachte versoepeling, de 2e stap in het openingsplan is uitgesteld. In plaats van 11 mei wordt misschien op 18 mei de tweede stap gezet. Dan kunnen er bijvoorbeeld weer mensen binnen sporten en gaat de muziekschool weer open. En dan kunnen ook bijvoorbeeld dierenparken onder voorwaarden open.

Heeft u vragen over het nieuwe coronavirus/COVID-19? Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. Kijk op de volgende websites voor de laatste stand van zaken.

Let op! Voor medisch advies neemt u altijd contact op met uw (huis)arts.

Voor vragen over het coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351 (8.00 - 20.00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Aangepaste dienstverlening

Bezoekadressen

  • Sociaal Plein: gesloten (closed)
  • Raadhuis: gesloten (closed)
  • Stadskantoor: open met beperkte dienstverlening (open with limited service)
    • aanvraag producten alleen op afspraak
  • Schulddienstverlening: alleen per email of telefoon, minimale personele bezetting (limited service)

Er kunnen hierdoor langere wachttijden zijn. Wij vragen hiervoor uw begrip.

GAD

Gemeentelijk afvalstoffendienst en scheidingsstation. Kijk op de website van de GAD.

Hulp voor ondernemers

Bedrijven in Hilversum worden, net als elders, zwaar geraakt door de coronamaatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De signalen die we uit verschillende sectoren ontvangen en de mogelijke gevolgen voor bedrijven en werknemers zijn ongekend. Lees meer op de speciale pagina voor zelfstandigen en ondernemers.