Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Verslag Vergadering Kindergemeenteraad 13 februari

door Loes van der Linden (11), junior verslaggever Kindergemeenteraad

Red het insect, bouw een hotel

De Kindergemeenteraad wordt geholpen door ambtenaren, de Bee-Foundation, Urban Farming en het GNR om hun idee insecten in Hilversum meer ruimte te geven, te verwezenlijken. Er zijn twee programma’s:

  • insecten helpen door bloemzaad in te zaaien en een groot insectenhotel neer te zetten. Dit gaat gebeuren op woensdagmiddag 17 april, waarschijnlijk in Kerkelanden.
  • Insectenhotels bouwen met kinderen van alle zeven scholen uit de Kindergemeenteraad. De kinderen mogen de hotels meenemen naar huis en in de tuin neer zetten. Dat doen we op woensdagmiddag 27 maart in ’t Laer, groepsgebouw van GNR, van 15 tot 17 uur.

Tijdens de laatste vergadering heeft de Kindergemeenteraad vooral nagedacht over de campagne; hoe ontwerp je een poster, hoe zorg je er voor dat je positief in het nieuws komt met je idee en hoe gaan we om met social media gebruik. Loes interviewde alle leden van de Kindergemeenteraad over de komende campagne. Sibelle: ‘Borre en ik gingen bedenken wat een goed idee zou zijn voor Hilversum. Toen kwamen we op het idee van insecten.’ Borre wil daarmee Hilversum verbeteren. Hadjar: ‘Op dit idee was ik nooit gekomen. Insecten, wat moeten we daarmee, dacht ik eerst, maar dit is nog nooit eerder gedaan en misschien is het wel een probleem in Hilversum’. Jorrit had het wel leuker gevonden als zijn eigen idee was gekozen, maar vind het wel leuk en belangrijk nu we er mee bezig zijn.  Mare: ‘Ik vind het heel belangrijk dat de bij overleeft, want anders hebben we geen eten meer, alleen nog vlees, waar ik niet zoveel zin in heb.’ Kinderburgemeester Louise is vooral blij hoe de kindergemeenteraad nu samen bezig is met dit geweldige plan.