Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Besluit: Eigen steentje bijdragen | 75 jaar bevrijding

Een eigen steentje bijdragen dat is wat de Kindergemeenteraad van Hilversum wil doen in het kader van 75 jaar bevrijding. Tijdens hun laatste vergadering kwamen zij tot een besluit.

Jaarlijks bepalen de kinderen van de Kindergemeenteraad zelf waar zij zich voor in willen zetten en waar zij hun budget aan uit willen geven. Dit jaar is na zorgvuldig overleg met grote meerderheid gekozen voor het plan ‘’Een steentje bijdragen’’.

 Het verhaal doorgeven

Basisschool De Wilge kwam met een plan om in het kader van 75 jaar bevrijding in de openbare ruimte zichtbaar te maken dat ook de kinderen van nu de vrede en vrijheid in ons land op waarde schatten. Daniel: ‘’Het is belangrijk om je geschiedenis te kennen, we willen dat het verhaal van de oorlog wordt doorgegeven.’’ De Wilge kreeg steun van de Montessorischool Centrum en de Avonturijn.

Samenwerking

Samen bedachten zij een plan waarbij ouderen en kinderen samen op  een creatieve manier aan de slag gaan. Brechtje en Chloé van de Avonturijn willen graag dat kinderen en ouderen samen leuke dingen gaan doen om zo de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Chloé: ’’Er zijn te veel ouderen eenzaam, daar moeten we iets aan doen.’’ Noor en Purlen van de Montessorischool Centrum: ‘’Wij willen creatieve workshops voor kinderen organiseren, zodat ze samen aan de slag gaan en minder achter een beeldscherm zitten.’’

De 3 scholen besloten tot samenwerking. Dat was een goed besluit want hun gezamenlijke plan kwam glansrijk door de stemming in de Kindergemeenteraad.

De komende maanden zal de Kindergemeenteraad samen met de gemeente Hilversum het plan verder uitwerken. Maaike, van basisschool de Wilge: ’’Ik ben blij, de samenwerking is echt een verbetering van het plan dat wij eerst hadden.’’

Zichtbaarheid

Natuurlijk moet alles nog worden uitgewerkt en bijgeschaafd. De kinderen hopen dat op 5 mei de route zichtbaar zal zijn die de bevrijders hebben gevolgd tot aan het te plaatsen monument van de Polar Bear, die herinnert aan de ontzetting door de Canadezen in mei 1945.