Kindergemeenteraad kiest Kamrad als locatie voor hun blote voeten pad

Een blote voeten pad. Dit is het plan dat de Hilversumse kindergemeenteraad de komende maanden uit gaat voeren. Dit doen de kinderen met hulp van de gemeente. De locatie hebben ze al bepaald: het blote voeten pad komt in het Kamrad te liggen, aan de hei in Hilversum Oost. De kinderen gaan nu samen met de gemeente aan de slag met het ontwerp. Het is de bedoeling dat het blote voeten pad voor de zomervakantie onthuld wordt.

Op 2 maart brachten de 20 kindergemeenteraadsleden een werkbezoek aan vier mogelijke locaties. Verdeeld in twee groepen fietsten ze Hilversum door om de plekken te bekijken. Daarna presenteerden de groepen hun bevindingen aan elkaar. Er werd kritisch naar alle plekken gekeken: is er ruimte genoeg, hebben omwonenden geen overlast, is het goed te vinden? Door te stemmen werd de uiteindelijke locatie bepaald: het Kamrad. De argumenten die bij het Kamrad genoemd werden: Het is dicht bij een skate park, dus er is voor jong en oud iets leuks. Hier is veel ruimte en het is een open en natuurlijke omgeving, het ligt aan de heide.

Bij het uitwerken van het Blote voeten pad is de hele kindergemeenteraad betrokken. De gemeente denkt mee met de kinderen over de uitvoering van het blote voeten pad en hoe het er in praktijk uit gaat zien. De kindergemeenteraad wil het blote voeten pad deze zomer onthullen, voor de nieuwe kindergemeenteraad van start gaat.

Kindergemeenteraad

20 kinderen uit groep 8 van in totaal 11 basisscholen vertegenwoordigen dit schooljaar de Hilversumse kinderen in de kindergemeenteraad. Een kindergemeenteraad heeft één schooljaar zitting, daarna start weer een nieuwe lichting kinderen. Iedere kindergemeenteraad kiest een eigen plan om uit te voeren. Dat plan wordt met hulp van de gemeente uitgevoerd en moet binnen het vastgestelde budget van 8000 Euro vallen. Meer informatie over de kindergemeenteraad: hilversum.nl/kinderpolitiek .