Hilversumse kindergemeenteraad seizoen 2019-2020 verlengd

De huidige kindergemeenteraad blijft langer aan en vertegenwoordigt de kinderen van Hilversum in deze rare periode.

de kindergemeenteraad 2019-2020 met burgemeester Pieter BroertjesDe afscheidsceremonie van de Kindergemeenteraad op 20 mei kan niet doorgaan, vanwege corona. Is dat erg? De kinderen komen met een alternatief: uitstel, geen afstel! De huidige kindergemeenteraad blijft langer aan en vertegenwoordigt de kinderen van Hilversum in deze rare periode. Ze krijgen op deze manier ook de kans om veel van wat gepland stond alsnog te doen.

Koningsdag openen, de onthulling van hun kunstwerk, een bezoek aan het Binnenhof, het zijn een paar van de activiteiten die in één klap wegvielen, vanwege corona. Ondertussen zetten de basisscholen alle zeilen bij om het onderwijs goed te blijven organiseren. Werven van een nieuwe kindergemeenteraad valt daar even niet onder de prioriteiten. En nu? Het idee kwam op om de huidige periode van de kindergemeenteraad te verlengen.

Meerderheid

Kinderburgemeester Lise van der Ploeg is daar helemaal vóór, net als de meerderheid van de 16 kindergemeenteraadsleden. Ook ouders en scholen reageerden positief op het voorstel. Voor sommige van de kinderen lijkt de combinatie met de brugklas wat veel van het goede, zij nemen na de onthulling van het kunstwerk officieel afscheid.

Locoburgemeester

Eén van de vragen die naar voren kwam: Gaan we dan ook een nieuwe kinderburgemeester kiezen? Een aantal kinderen staat te trappelen om het stokje van Lise over te nemen. Het uitgangspunt: de kindergemeenteraad gaat in de huidige vorm gewoon nog even door. Wat wel kan is twee  locoburgemeesters aanstellen, die Lise ondersteunen in haar taken. Hoe we dit precies in gaan vullen volgt nog.