Beste kinderen van Hilversum

Een bericht van kinderburgemeester Lise van der Ploeg en burgemeester Pieter Broertjes.

Lise en PieterBeste kinderen in Hilversum,

Wat is het een rare tijd voor jullie. Opeens niet meer naar school kunnen, dat lijkt leuk en voelt een beetje als vakantie, maar 3 weken je vrienden niet zien op het schoolplein is wel heel erg lang. Sportwedstrijden gaan niet door, je ouders zijn opeens de hele dag thuis en je moet binnenblijven als je verkouden bent.

Het coronavirus zorgt dat mensen ziek worden, dat willen we in Nederland zo veel mogelijk voorkomen. Je hoort je ouders er vast over praten, je kijkt naar het journaal of ontvangt berichtjes in je telefoon. In ons land worden net als in de landen om ons heen maatregelen genomen om besmetting te voorkomen. Dat helpt om te voorkomen dat veel mensen tegelijk ziek worden en naar het ziekenhuis moeten.

Gelukkig zijn er mensen die verstand hebben van virussen en mensen die weten hoe je verspreiding van een virus kunt voorkomen of verminderen. Die mensen doen nu hun uiterste best voor ons, om ons dagelijkse leven weer zo snel mogelijk gewoon te kunnen laten zijn. Dat komt goed, al moeten we wel een paar weken geduld hebben.

We noemden al de berichtjes op je telefoon. Als je het laatste nieuws wilt volgen, kijk dan naar het journaal of vraag het aan je ouders of leerkracht. In social media kunnen berichtjes staan die niet kloppen, waar je misschien een beetje bang van wordt. Maak elkaar dus ook niet van streek met berichtjes die misschien niet waar zijn.

Je bent nu veel meer thuis dan anders op een schooldag. Wij vragen jullie om je heen te kijken; ken je ouderen of mensen die ziek zijn? Bel ze wat vaker, stuur ze gezellige appjes of maak eens een tekening. Zo kun je een ander blij maken. Verzin jij ook iets leuks?

Samen houden we de moed erin, kop op!

Groetjes van

burgemeester Pieter Broertjes en kinderburgemeester Lise van der Ploeg