Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Hoe werkt de kindergemeenteraad

16 leden | Kinderburgemeester | Aanmelden 2020-2021

Aanmelden kindergemeenteraad 2018De Kindergemeenteraad bestaat in het schooljaar 2019-2020 uit 16 kinderen van zeven verschillende scholen. Een van hen is de kinderburgemeester. De kinderen vertegenwoordigen hun klas en school. Onderwerpen die besproken worden in de kindergemeenteraad worden door de kinderen zelf ingebracht. Het zijn onderwerpen die zij belangrijk vinden en de kinderen in Hilversum aangaan.

De Kindergemeenteraad van Hilversum start in september met vergaderen. Zij zullen dan zelf besluiten over hun eigen plannen nemen. Daarvoor hebben zij eigen budget. De gemeente Hilversum heeft een unieke spelmethode ontwikkeld om dit proces van informatie-uitwisseling en debatteren in goede banen te leiden. De kinderen doen meer dan vergaderen. Zij nemen deel aan stedelijke activiteiten, zoals de Vredesweek, de Sinterklaasintocht, Koningsdag en activiteiten op 4 en 5 mei. Tijdens die activiteiten zullen zij op een passende manier hun bijdrage geven. Kinderen hebben een schooljaar lang zitting in de kindergemeenteraad. Als afsluiting zal de kindergemeenteraad het Binnenhof bezoeken.

Scholen met belangstelling voor deelname aan de Kindergemeenteraad kunnen contact opnemen met raadscommunicatieadviseur Carolien Jansson via c.jansson@hilversum.nl. Deelname is weer mogelijk in schooljaar 2020-2021.