Hoe werkt de kindergemeenteraad

14 leden | Kinderburgemeester | Aanmelden 2019-2020

Aanmelden kindergemeenteraad 2018

De Kindergemeenteraad bestaat uit 14 kinderen van zeven verschillende scholen, de kinderburgemeester en wordt geholpen door hun eigen junior verslaggever. De kinderen vertegenwoordigen hun klas en school. Onderwerpen die besproken worden in de kindergemeenteraad worden door de kinderen zelf ingebracht. Het zijn onderwerpen die zij belangrijk vinden en de kinderen in Hilversum aangaan.

De Kindergemeenteraad van Hilversum start in september met vergaderen. Zij zullen dan zelf besluiten over hun eigen plannen nemen. Daarvoor hebben zij eigen budget. De gemeente Hilversum heeft een unieke spelmethode ontwikkeld om dit proces van informatie-uitwisseling en debatteren in goede banen te leiden. De kinderen doen meer dan vergaderen. Zij nemen deel aan stedelijke activiteiten, zoals de Vredesweek, de Sinterklaasintocht, de Kids Run en activiteiten op 4 en 5 mei. In die activiteiten zullen zij op een passende manier hun bijdrage geven. Kinderen hebben een schooljaar lang zitting in de kindergemeenteraad. Als afsluiting zal de kindergemeenteraad het Binnenhof bezoeken.

Scholen met belangstelling voor deelname aan de Kindergemeenteraad kunnen contact opnemen met raadscommunicatieadviseur Carolien Jansson via c.jansson@hilversum.nl. Deelname is weer mogelijk in schooljaar 2019-2020.

 

Promotiefilmpje kindergemeenteraad 2018/2019