Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Activiteiten Kindergemeenteraad

Kindergemeenteraad | Kinderburgemeester

Vergaderingen Kindergemeenteraad

In de vergaderingen van september t/m december bespreken zij de eigen plannen en maken er een keuze uit. Het gekozen plan wordt uitgewerkt.
In de vergaderingen van januari t/m maart 2019 staat de Kindergemeenteraad stil bij thema’s.

Overige activiteiten

De kindergemeenteraad kan ceremonieel mee doen aan een activiteit bijvoorbeeld aan de ontvangst van Sinterklaas, het kindervuurwerk, Koningsdag, de 4 mei bijeenkomst of de Kids Run. Soms worden zij gevraagd door een school, een speeltuin of organisatie bij een opening, een onthulling of als jury. Wilt u de kindergemeenteraad of de kinderburgemeester uitnodigen, neem dan contact op met Carolien Jansson, raadscommunicatieadviseur en begeleider van de Kindergemeenteraad en kinderburgemeester via c.jansson@hilversum.nl

Keuze voor eigen idee

De kinderen uit de Kindergemeenteraad besluiten zelf wat zij belangrijk vinden voor Hilversum en de kinderen in Hilversum. Zij maken over dat idee een plan, hebben budget om het uit te werken en aan de slag te gaan. In het schooljaar 2017-2018 kozen zij voor verkeersveiligheid. In het schooljaar 2018-2019 werd het een plan om aandacht te schenken aan het belang van insecten.

De Kindergemeenteraad wordt gesteund door ambtenaren bij de uitvoering van hun plannen. Zo worden ideeën van kinderen en deskundigheid van de gemeente aan elkaar verbonden. De gemeente toetst van te voren of de ideeën van de Kindergemeenteraad haalbaar zijn, om teleurstelling te voorkomen.