Inschrijving in het Gulden Boek

Voordragen van kandidaten.

Rond 4 maart – de verjaardag van de gemeente Hilversum – vindt traditioneel de inschrijving in het Gulden Boek plaats in de Burgerzaal van het raadhuis. Het gemeentebestuur van Hilversum laat hiermee zijn waardering blijken voor personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Hilversumse gemeenschap. Kent u iemand die het verdient om in het Gulden Boek te worden ingeschreven? Een persoon die zich voor langere tijd bijzonder heeft ingezet voor Hilversum(mers)? Draag hem of haar dan voor om in het Gulden Boek te worden ingeschreven.

Voordragen

Aanmelden kandidaat Gulden Boek

U kunt online iemand voorstellen voor inschrijving in het Gulden Boek. Let op: zorg dat u eerst alle bijlagen (bijvoorbeeld ondersteunende brieven van de organisaties waarvoor de kandidaat werkt of gewerkt heeft) digitaal op uw computer heeft. Op deze manier kunt u in 1 keer de aanvraag doen.

Wilt u de kandidaat liever schriftelijk aanmelden? Dan kunt u het schriftelijk aanvraagformulier (Word-bestand, 31 kB) downloaden en sturen naar:

Gemeente Hilversum
commissie voor het Gulden Boek,
Postbus 9900, 1201 GM Hilversum

Tot wanneer kan ik iemand voordragen?

Wilt u iemand voordragen voor het Gulden Boek? Uw voorstel dient jaarlijks uiterlijk 2 oktober  bij de commissie binnen te zijn.

Beoordeling

Een speciale commissie beoordeelt de voordrachten. Daarbij wordt bekeken of de kandidaat zich voor een langere periode op 1 of bij voorkeur meer terreinen op een bijzondere manier voor Hilversum(mers) heeft ingezet. De commissie geeft het college van burgemeester en wethouders advies over het wel of niet inschrijven van de kandidaat. Het college neemt daarna het besluit over de inschrijving.

Meer informatie

U kunt contact opnemen via  telefoonnummer (035) 629 20 14 of per mail kabinet@hilversum.nl

Wilt u het Gulden Boek als PDF ontvangen mail dan naar kabinet@hilversum.nl