Cookie statement

Aan de hand van deze cookieverklaring willen we u informeren wat cookies zijn, welke soort cookies we gebruiken, met welk doel en hoe lang we deze bewaren.

Privacy

We vinden uw privacy belangrijk. Daarom hechten we veel waarde aan een goede verwerking van uw persoonsgegevens. Aan de hand van deze cookieverklaring willen we u informeren wat cookies zijn, welke soort cookies we gebruiken, met welk doel en hoe lang we deze bewaren.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine bestanden die door een website op de apparatuur van een bezoeker wordt geplaatst. Bijvoorbeeld op een computer, telefoon of tablet. Met cookies kan informatie worden verzameld of opgeslagen over uw websitebezoek of over het gebruik van het apparaat.

Wettelijke regels voor cookies

Telecomcommunicatiewet

Voor het gebruik van cookies gelden wettelijke regels. De hoofdregels voor het plaatsen van cookies staan in de Telecommunicatiewet (Tw) artikel 11.7.a. Het gebruik van functionele en analytische cookies valt onder de uitzonderingen TW en dit houdt in dat wij geen toestemming nodig hebben.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Ook vanuit de AVG hebben we voor het plaatsen van functionele en analytische cookies geen toestemming nodig. De functionele cookies worden gebruikt om uw instellingen op te slaan.
Met analytische cookies verzamelen we geen persoonsgegevens. Hiermee kunnen we onze website verbeteren, zoals het aantal websitebezoekers of de meest bezochte pagina’s. Het gebruik van anonieme analytische cookies is volgens de AVG toegestaan op grond van artikel 6, lid 1, onder f, van de AVG (gerechtvaardigd belang). Voor het gebruik van deze cookies is geen toestemming nodig.

Welke cookies gebruiken we?

De gemeente Hilversum gebruikt alleen functionele en anonieme analytische cookies. Het gaat om de volgende cookies:

 
Cookie Categorie cookie Doel Geldigheid
_ga Analytisch Deze cookie is nodig voor gebruik van Google Analytics om het verschil te maken in gebruikers. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt. 14 maanden
_gid Analytisch Deze cookie is nodig voor gebruik van Google Analytics om het verschil te maken in gebruikers. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt. 14 maanden
_gat Functioneel Deze cookie wordt gebruikt om de verzoeksnelheid (request rate) te limiteren. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt. Gedurende de sessie
JSESSIONID Functioneel Dit is een sessie cookie. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt. Gedurende de sessie
ReadspeakersSe Functioneel Dit is een tijdelijke functionele cookie. Deze cookie slaat geen data op. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt. 4 dagen
Contrast Functioneel Dit is een tijdelijke functionele cookie. Deze cookie wordt gebruikt voor de toegankelijkheid van onze gehele website. 1 dag
nmstat Analytisch Deze cookie is nodig voor gebruik van Siteimprove om het verschil te maken in gebruikers. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt. 1000 dagen
_cfduid Analytisch Deze cookie is nodig voor gebruik van Siteimprove om het verschil te maken in gebruikers achter een gedeeld IP-adres. Uw persoonsgegevens worden niet gebruikt. 30 dagen
AWSELB / AWSELBCOR Analytisch Dit is een tijdelijke cookie. Deze cookie wordt gebruikt voor om de toegankelijkheid van onze gehele website te kunnen verbeteren. Gedurende de sessie

 

Vanuit onze website kan gebruik worden gemaakt van de volgende diensten:

  • - Digid.nl (www.digid.nl)
  • - E-herkenning (www.connectis.nl)
  • - YouTube (www.youtube.com)

Deze websites plaatsen cookies waar wij geen invloed op hebben.

Links naar andere website

Op www.hilversum.nl kunnen links naar websites of services van derden staan. De gemeente Hilversum is niet verantwoordelijk voor de naleving van de privacywetgeving door deze derden. Voor informatie over het uitschakelen van cookies van deze derden websites of portals kunt u informatie vinden op de website van de Consumentenbond.