Streekarchief Gooi en Vechtstreek

De geschiedenis van uw straat, uw buurt, Hilversum en de omgeving.

Bent u geïnteresseerd in de lokale of regionale geschiedenis van Hilversum? Wilt u meer weten over uw buurt of huis, of de stappen van uw voorouders nagaan? Dan bent u bij het Streekarchief Gooi en Vechtstreek aan het goede adres. Hier kunt u aan lange leestafels op uw gemak een uitgebreid kijkje nemen in de geschiedenis van Hilversum en de Hilversummers.

Gratis toegang tot eeuwenoude archieven
Het Streekarchief beheert de openbare archieven van de gemeenten Blaricum, Hilversum, Laren en Wijdemeren en van de voormalige gemeenten Ankeveen, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Een enorm divers aanbod aan eeuwenoude archieven die voor iedereen gratis toegankelijk en te raadplegen zijn.

Zo bieden de planken onder meer ruimte aan de bouwvergunningen en bouwtekeningen van alle huizen in Hilversum, de bevolkingsregisters van voor 1940 en de archieven van de hervormde kerk en Hilversums oudste voetbalclub Victoria. Verder uiteraard alles over de bekende architect Willem Marinus Dudok. Maar ook uitgebreide fotocollecties, oude stadsplattegronden en een grote historische bibliotheek liggen voor iedereen ter inzage.

Adres en openingstijden
Oude Enghweg 23, 1217 JB Hilversum
Postbus 9900, 1201 GM Hilversum

Openingstijden studiezaal:
ma. 9.00 - 13.00 uur, di. t/m vr. 9.00 - 17.00 uur

tel.: 035-629 2646
fax: 035-629 2505
e-mail: streekarchief@hilversum.nl

 

Links

 


Uitgelicht


Zoeken