Sociale Zaken

Welkom bij de afdeling Sociale Zaken van de Gemeente Hilversum. Via de rubrieken vindt u alle informatie op het gebied van werk en inkomen.

 • Sociale Zaken en Werkplein Gooi Zuid

  Het werkplein Gooi Zuid is dé plek waar alle diensten voor werk en inkomen bij elkaar komen en waar werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden. Op het Werkplein werken de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Hilversum en Weesp en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) WERKbedrijf samen onder één dak.
  Op deze manier kunnen wij meer werkzoekenden begeleiden naar een passende baan én werkgevers voorzien van geschikt personeel. Dit doen wij vanuit het uitgangspunt “Werk boven uitkering”. Het belangrijkste doel is dan ook om u als werkzoekende (weer) aan de slag te helpen. Wij ondersteunen u hier graag bij. Werkplein Gooi Zuid heeft een breed pakket aan diensten voor werkgevers. Voor een uitgebreid overzicht van diensten voor zowel werkzoekenden als werkgevers verwijzen wij naar de websites van het UWV WERKbedrijf www.werk.nl en www.uwv.nl Ook voor mensen met een laag inkomen is Werkplein Gooi Zuid het adres voor advies over verschillende regelingen zoals bijzondere bijstand. Meer hierover leest u op deze webpagina.

 • Ik zoek werk

  Zoekt u een baan, wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk of over ondersteuning bij zelfstandig ondernemerschap? Hiervoor kunt u terecht bij het Werkplein Gooi Zuid.

 • Ik heb weinig geld

  Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u misschien recht op regelingen en voorzieningen die u kunnen helpen.

 • Meest gestelde vragen

  Hieronder vindt u de meest voorkomende vragen over Werkplein en uitkeringen. Staat uw vraag er niet bij en heeft u geen vast contactpersoon bij Sociale Zaken? Kom dan langs bij het Informatieloket Rondkomen. Dit loket is elke werkdag geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Belt u naar Sociale Zaken, houdt dan uw Burger Servicenummer (BSNnummer) of cliëntnummer bij de hand.

 • Infoloket rondkomen

  Het Infoloket Rondkomen is er voor inwoners van Hilversum die geen uitkering van de gemeente hebben maar wel van een minimuminkomen moeten rondkomen. Het Infoloket is gevestigd in het Werkplein.

 • Uitkering

  Als u onvoldoende inkomsten heeft, kunt u een uitkering aanvragen. Of u recht hebt op een uitkering hangt af van uw situatie. Hier vindt u informatie over de diverse uitkeringen.

 • Huishoudtoets

  De huishoudinkomenstoets is nooit ingevoerd. U hoeft hier dus geen rekening mee te houden bij het aanvragen van een uitkering.

 • Inkomenskaart Hilversum 2013

  De Inkomenskaart geeft een overzicht van landelijke en lokale inkomensondersteunende regelingen. Bewoners van Hilversum kunnen hierop zien op welke regelingen ze beroep kunnen doen. Ook voor alle hulpverleners en vrijwilligers die zich bezig houden met armoedebestrijding is het een handig hulpmiddel om adequaat te kunnen verwijzen.


Uitgelicht


Zoeken