Home Bestemmingsplannen op internet

Bestemmingsplannen op internet

ROview – nieuwe website bestemmingsplannen Hilversum beschikbaar.

ROview Hilversum

Hilversum heeft een nieuwe gemeentelijke informatiesite voor het raadplegen van bestemmingsplannen. Met deze website opent de gemeente een extra service en toegankelijk informatiepunt voor ruimtelijke plannen. Een rechtstreekse link naar deze bestemmingsplannen-website is 0402.roview.net (opent in nieuw venster). Op deze website zijn nu alle bestemmingsplannen van de gemeente opgenomen. Via de zoekfunctie kunt u voor elke locatie in de gemeente vinden wat het geldende bestemmingsplan is. Ook zullen op deze website bestemmingsplannen beschikbaar zijn die in procedure zijn. Naast deze gemeentelijke website blijft de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (opent in nieuw venster) de officiƫle wettelijke voorziening voor alle geldende ruimtelijke plannen.

Zoeken op de website ROview Hilversum

Zoeken naar een geldend bestemmingsplan op ROview Hilversum kan eenvoudig door het invullen van (een deel van) de straatnaam en daarna het huisnummer. Na het invoeren, toont de website het geldende bestemmingsplan op deze locatie.
Een aantal bestemmingsplannen zijn digitaal gemaakt. Dit betekent dat de plankaart rechtstreeks zichtbaar is op de ondergrond van de website. U kunt dan op de gewenste locatie klikken, waarna de geldende bestemming verschijnt als rechterkolom. De regels kunnen worden geopend door te klikken op de bestemming die in de rechterkolom staat vermeld. Daarnaast zijn er bestemmingsplannen te vinden, die niet digitaal werken, maar die als pdf-document te openen zijn en kunnen worden opgeslagen. De komende tijd wordt gewerkt om alle bestemmingsplannen van Hilversum volledig digitaal te maken. Op de website ROview staat een uitgebreide uitleg van de wijze waarop kan worden gezocht, onder de optie Leeswijzer linksonderaan de pagina.

Vragen

Heeft u vragen over de inhoud en werking van de website, dan kunt u een email sturen naar: gemeente@hilversum.nl.
Voor verdere vragen en inzage van bestemmingsplannen, kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur.


Uitgelicht


Zoeken